Kılıçdaroğlu'ndan Mansur Yavaş açıklaması

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Alparslan Türkeş Vakfı üzerinden Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı hedef alan sözlerine tepki gösteren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Neden böyle bir suçlama yapıldı akıl alır gibi değil" dedi.
Ankara Masası
|
01 Aralık 2021, Çarşamba - 09:15
Kılıçdaroğlu'ndan Mansur Yavaş açıklaması

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, FOX TV ekranlarında İsmail Küçükkaya'nın sorularını yanıtladı.

Programda, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Alparslan Türkeş Vakfı'nda yaşananlar üzerinden Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı hedef alan sözleri gündeme geldi.

Kılıçdaroğlu, "Bahçeli uzun yıllardır siyasette. Böyle bir olayı araştırmadan doğrudan hedef alıp suçlaması doğru değil. Yavaş attığı tweetteki gibi siyasetten uzak duran birisi. Neden böyle bir suçlama yapıldı akıl alır gibi değil" dedi.

CHP liderinin açıklaması şu şekilde:

"Alparslan Türkeş'i anma töreni var. Ailesi düzenliyor töreni. Kur-an Tilaveti sırasında baskın yapılıyor. Arkadaş siz neden böyle bir şey yapıyorsunuz? İnsanlar orada Alparslan Türkeş 'i anıyorlar. Ailesi anıyor, sevenleri anıyor ve geçmişte onunla politika yapanlar anıyor. Oraya baskın düzenlenmesi asla doğru değil. Bahçeli'nin yapması gereken baskın düzenleyenleri eleştirmesiydi. 'Bizim eski genel başkanı bir grup seven anıyor. Dolayısıyla o anma törenine baskın düzenleyenleri parti de tutmayacağım ve atacağım' demesi lazımdı. Ama bunu yapmadı. Tam tersine hiç ilgisi olmadığı halde Mansur Bey'i suçladı. Bu şunu gösteriyor; eğer siz  AK Parti'nin altında bir yerde kendinizi konumlandırmışsanız ve AK Parti kazansın diye kendi partinizi ve ülkücüleri tümüyle feda etmeye hazır bir pozisyon takınmışsanız, sizin artık siyaset üretemezseniz mümkün değil. Siyaseti başkaları üretir, sizi empoze ederler. Oraya saldırın derler sen gidersin o görevini yaparsın. Bahçeli'nin düştüğü pozisyon budur. Bu açıdan ben Bahçeli'nin pozisyonuna emin olun üzülüyorum. Böyle olmaması lazımdı."



http://www.ankaramasasi.com/haber/1148631/kilicdaroglundan-mansur-yavas-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.