Akıl sağlığımız tehlikede!

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, koronavirüsün insanların akıl sağlığını etkilediğini söyledi.
Ankara Masası
|
27 Ağustos 2020, Perşembe - 22:16
Akıl sağlığımız tehlikede!

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus milyonlarca insanı etkileyen koronavirüs salgınıyla ilgili korkutan açıklamalarda bulundu.

Ghebreyesus, pandemi döneminde evine kapanan insanlarda sosyal etkileşim eksikliğinin pek çok kişinin psikolojisini derinden etkilediğini vurguladı.

"1 MİLYAR KİŞİNİN RUHSAL BOZUKLUKLARI VAR"

Ghebreyesus, ruh sağlığıyla ilgili hizmet veren sağlık kuruluşlarının bazılarının, Kovid-19 hastalarının tedavilerinin yapılması için kapatıldığını belirterek, "Akıl sağlığı zaten dünya çapında ihmal edilen bir sağlık sorunuydu. 1 milyara yakın insan, ruhsal bir bozuklukla yaşıyor. Her yıl 3 milyon kişi aşırı alkol kullanımından ölüyor. Her 40 saniyede bir kişi de intihar ediyor." diye konuştu.

HİZMETE ERİŞMELERİ ZOR

Düşük ve orta gelirli ülkelerde akıl hizmetlerinin erişmenin zor olduğunu belirten Ghebreyesus, o ülkelerde, nörolojik ve madde kullanım bozuklukları olan kişilerin yüzde 75'inden fazlasının hiçbir tedavi görmediği uyarısında bulundu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/115219/akil-sagligimiz-tehlikede
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.