Hazım Caner Can kitre bebek iddiası

Çamlıdere Belediye Başkanı Hazım Caner Can, Meclis kürsüsüne 3 bin liraya yaptırdığını iddia ettiği kitre bebekle çıkarken ABB yönetimini eleştirdi.
Ankara Masası
|
13 Aralık 2021, Pazartesi - 20:00
Hazım Caner Can kitre bebek iddiası

Çamlıdere Belediye Başkanı Hazım Caner Can, Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Aralık ayı Meclis toplantısında kitre bebek tartışmalarını yeniden gündeme getirdi.

Can, ABB tarafından Beypazarı'nda açılan müzeye 11 bin 500 TL'ye alındığı belirtilen kitre bebeği aynı kişiden 3 bin TL'ye aldığını söyledi.

Kitre bebeği yapan kişiyle 10 senedir iletişim halinde olduğunu belirten Can "Burada bir tane kitre bebek var. Bu kitre bebek, Ankara'nın en büyük ustasının elinden çıkan kitre bebek. Öyle 150 - 250 1000 TL'lik değil. Bunun bir değeri var. En ince noktasına kadar işlenmiş. Takısı ayağındaki pabucu, bunu da kim yapmış ? Beypazarı'ndaki kent müzesinin kitre bebeklerini yapan bayan yapmış. Bu bayan kim ? Hürrem Melek Tulçu. Kendisi olgunlaşma endüstrisinden emekli bir öğretmen. Ben kendisi ile 10 senedir çalışırım. Benim müzelerindeki tüm eserleri de bu bayan yaptı. Hakikaten de sanatkar, usta ve üstat. Dedim ki, ben 81 ilin kıyafetini içeren, o şehirlerin sembolü olan eserleri sergileyecek bir müze yapacağım. Ve de bir de kitre bebek size yaptıracağım. Ama Beypazarı'ndaki gibi olmasın onlar biraz şişirme olmuş dedim. E ne yapayım dedi başkan çok acele ettiler. Ben o zaman acele etmiyorum dedim. Bana uğraşın o kitre bebeklerden bir tane en mükemmelini yapın. Borcumuz ne? dedim. 3 bin TL dedi. Ve kendisi ile de pazarlıkta etmedim. Beypazarı'ndaki kitre bebeklerin yapıldığındaki fiyatlarla bugün ki fiyatların arasındaki farkı da göz önüne alın. 3 bin TL ye 1 numaralı kitre bebek." diye konuştu.

"Kitre bebek kaça yapılır? "

Bu kitre bebeklerin 100-150 TL'ye ise yapılamayacağını belirten Hazım Caner Can "Beypazarı' ndaki kent müzesindeki o bebekleri yapan bayanın yaptığı kitre bebek bununla ilgili ben bu bayanının telefonunu Mansur Bey burada olsaydı kendisine verecektim. Ben pazarlığı pek beceremem. Bu 3 bin TL'de bir ikram da siz yaptırın diye. Bunlar Ankara Büyükşehir Belediyesine 11 Bin TL'den yaptırıldı. Bu telefon numarasını AK Parti Grup Başkanımıza, İYİ Parti Grup Başkanımıza, CHP'li Grup Başkanımıza ve MHP'li Grup Başkanımıza vereceğim. Bayana açacaksınız 40 santim ebatında en mükemmel ve takıları da üstünde kitre bebek kaça yapılır? O gariban bunu 1000-1500 TL'ye yapmıştır. Faturayı keseni bulmak lazım. Sayın başkan diyor ya, yemem yedirmem, çalmam çaldırmam. Şeffaf ihale yaparım. Ne şeffaf ihalesi bu hoşaf ihalesi oldu. Ben dürüst bir insanım bakın 3 Bin TL'ye yaptırdım dedim. Bayanın ismini verdim. 100 TL 150 TL değildir bunun değeri. Burada bir el emeği var. Günlerce elleriyle işliyorlar. 2 Bin -1500 liradan aşağı yapılmaz. Yalanı sevmem ve diyorum ki, sayın başkan anlatırken, konuşurken hak hukuk derken Hz. Ömer, icraya geldi mi turist Ömer." dedi.

" 4 grup başkanvekili gidelim inceleyelim"

Can'ın iddialarının ardından kürsüye çıkan CHP Grup Başkanvekili Yaşar Neslihanoğlu "Bir ayda 150 lira olan kitre bebekler bugün 3 bin liraya çıktı. Ben önümüzdeki ay bu kitre bebek fiyatlarının başkanımızın dediği fiyata geleceğini düşünüyorum. Bu durumun doların artışıyla ilgili falan olduğunu düşünmüyorum. Gerçek fiyat bulunacak. Arkadaşlar oradaki gerçek konu bir tek bebek değil. Orada bir ayakkabı atölyesi var. Bunun arkasında fonları var. Atölye şeklinde düzenlenmiş bunun hepsi bir bütün. 6-7 bin lira gibi bir rakamı buluyor. Bunu tek bir bebek üzerinden düşünmek yanlış olur. Ama ben önümüzdeki ay bu fiyatın başkanımızın dediği fiyata çıkacağını düşünüyorum. Olmazsa Adnan beyin dediği gibi 4 grup başkanvekili gidelim inceleyelim. Yasal bir sıkıntı varsa da savcılığa başvuralım. Savcılık bunun gereğini yapsın." ifadelerini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1173590/hazim-caner-can-kitre-bebek-iddiasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.