Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan TÜSİAD ve Kılıçdaroğlu'na tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası CHP Genel Kemal Kılıçdaroğlu'yla görüşmelerinin ardından açıklama yayımlayan TÜSİAD'a tepki gösterirken, seçim için "2023'ü bekleyeceksiniz" dedi.
Ankara Masası
|
20 Aralık 2021, Pazartesi - 20:30
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan TÜSİAD ve Kılıçdaroğlu'na tepki

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısının ardından gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

TÜSİAD tarafından yapılan yazılı açıklamaya tepki gösteren Erdoğan "Ey TÜSİAD! Siz hala acaba bu iktidarı nasıl indiririz diye hesap yapıyorsunuz. Bir taraftan da utanmadan Bay Kemal ile bir araya gelip erken seçim bekliyorsunuz. Bunlar rüyadır, rüya. Haziran 2023'ü bekleyeceksiniz." dedi.

Erdoğan açıklamalarından satırbaşları;

"Enflasyonu dizginleyeceğiz"

Küresel ekonominin değişen yapısı içinde üretim, inovasyon yeşil dönüşüm, dijital dönüşüm gibi konular öne çıkarken hala eski kalıplarla ülkemizi değerlendirenler önce kendilerini yenilemelidir. Biz zamanın ruhunu okuyarak milletimize yeni bir vizyon teklif editörüz yegane malzemesi istemezükçülük olanların milletimize teklif ettiği tek şey ise eski Türkiye'yi geri getirmektir. Biz milletimize eski Türkiye alışkanlıkları değil 2023 hedefleri 2053 vizyonu türkiyesine hizmet etmeye devam edeceğiz. Enflasyonu da bu şekilde dizginleyeceğiz. Hedeflerimize de bu şekilde ulaşacağız. Sevgili milletim, biz sizi seviyoruz, size inanıyoruz. Siz bize inanın.

" Artık bu ülke yüksek faizle parasına para katanların cenneti olmayacak"

Bugüne kadar inandınız güvendiniz ve 19 yıl Türkiye'nin altyapısıyla üst yapısıyla nereden nereye geldiğini gayet iyi biliyorsunuz biliyoruz.  Sözde büyük ekonomiler kendi aralarındaki kavganın faturasını diğer ülkelere kesmek istiyorlar. Biz işte bu oyuna gelmeyeceğimizi söylüyoruz. Bunun için yatırım diyoruz. Bunun için istihdam diyoruz. Bunun için üretim diyoruz. Bunun için ihracat diyoruz. Bunun için cari fazla diyoruz. Bunun için cari fazlayla büyünür diyoruz.  Türkiye cumhurbaşkanı olarak ülkemizde yatırımları durduracak istihdamı azaltacak üretimi düşürecek ihracatı engelleyecek hiçbir adımın atılmasına izin vermeyeceğimi buradan bir kez daha ilan ediyorum. Artık bu ülke yüksek faizle parasına para katanların cenneti olmayacak.  Artık bu ülke ithalat cenneti olmayacak. Artık bu ülke kendi alın teriyle elde ettiği kazancıyla başkalarının istikrarını, refahını finanse eden bir ülke olmayacak. Artık bu ülke IMF programlarıyla ekonomisini ve siyasetini rehin veren bir ülke de olmayacak.  

"Biz buna inanıyoruz"

Bay Kemal hadi bakalım nereden aldık biz bu borç yükünü? sizlerden aldık. Merkez Bankamızın döviz rezervi neydi? 27,5 buçuk milyar dolar. Hamdolsun şimdi 120 milyar dolar civarındayız. Başbakanlığım döneminde 135 milyar dolar seviyesine kadar çıkmıştık. Ama biz yine o 135'leri  150'leri yakalayacağız biz buna inanıyoruz buna güveniyoruz bizim bu gücümüz bu imanımız var artık bu ülke sıcak para hülyasıyla avutulup ekonomisi asıl ihtiyaç duyduğu atılımlardan uzak tutulan bi ülke olmayacak bunun yerine kaynaklarımızı. Bunun yerine kaynaklarımızı yatırımcımızın sanayicimizin, turizmcimizin, çalışanlarımızın emrine vereceğiz.

"Biz önünde miyiz yoksa destekçi miyiz?"

Bak buradan sesleniyorum bütün yatırımcılarımız lütfen kamu bankaları onların her zaman yanındadır emrindedir ama kamu bankasından krediyi alıp bunu bir başka yere aktarmak suretiyle paradan para kazanma yoluna yöntemlerine başvuranların da alnını karışlarız. Projeye bağlı her turlu yatırıma destekte varız proje bazlı olacak. Buyursunlar yatırımlarını yapsınlar Buyursunlar yatırımlarını yapsınlar. TUSKOM, bu konuda TÜSİAD hadi gidin yatırımlarınızı yapın bakalım. Biz önünde miyiz yoksa destekçi miyiz? Bunları da göreceksiniz. Üretimin bir kısmı ithalata bağlı olduğu için sanayinin ve tarımın istediğimiz noktalarda olmadığını biliyoruz. Ülkemizde bir kesimin hala döviz kurundan kazanç elde etme peşinde koştuğunu üzüntüyle takip ediyoruz. Onun içinde başta tabi hazine maliye bakanımız buraları gayet iyi takip ederek .. geç saatlere kadar yaptık bundan taviz vermeyeceğiz yeter ki yatırımcı karşımıza bu tur spekülatif adımlar atmak için gelmesin samimi olarak projesiyle gelsin ve biz bu proje bazlı adımlara destek vermekte her an hazırız inşallah bu kötü alışkanlıkların sonunu getireceğiz.

" Türkiye çökmedi"

Körfez sermayesi başta olmak üzere çeşitli kaynaklarla çok ciddi kaynaklarda yatırım ve finans işbirliği yapıyoruz. Son dönemde sadece 2 ülkeyle yaptığımız yatırım anlaşmaları 30 milyar dolarlık bir hacme sahiptir. Yerli ve uluslararası yatırımcılar, milyar dolarlarla ifade edilen projeleri hayata geçiriyor. Bunun son örneği geçtiğimiz günlerde yapılan kamu özel iş birliğiyle gerçekleştirilecek ant hava limanı kapasite artırımı ihalesidir. Yapım süresi 36 ay işletme süresi 25 yıl olan bu ihaleyi evet burdan milletime sesleniyorum 8 Milyar 555 milyon Euro ile en yüksek teklifi veren girişim grubu kazanmıştır. Türkiye burada, çökmedi.

" Haziran 2023'ü bekleyeceksin"

 Ey TÜSİAD bak Türkiye nerede? Ve bu ihalenin içinde yerlisi var, Fransa'sı var Almanya'sı var. Siz hala acaba bu iktidarı nasıl indiririz diye bunun hesabını yapıyorsunuz. Bir taraftan da utanmadan sıkılmadan Bay Kemal'le erken seçim konuşuyorsunuz.  Boşuna sayıklamayın bunlar rüyadır rüya. Haziran 2023'ü bekleyeceksin. Ve ifade ettiğim rakamın KDV'si ile birlikte 2 milyar 138 milyon avro yu bulan yizde 25 i 90 gun içinde peşsin olarak ne yapılacak ödenecektir biz bu ülkeyi böyle yönettik Biz bu ülkeyi böyle yönettik. PPP... Bay Kemal diyorki bu nedir? Bize bunu neden açıklamıyorlar. Bu PPP ne bu yap işlet devret ne hani ekonomistlerin vardı öğren onlardan. Biz bu ülkeyi böyle bugünlere getirdik. Bugün havalimanlarımızdan tutunuzu otoyollarımıza kadar tutunuz bunları bu sistemle yaptık.

"Şehir hastanelerini niye yapılmasını istemiyorlar?"

Biz dünyada Antalya G-20'de bu kardeşinize o zaman bütün liderler siz bu PPP ile ne yaptınız bunu bize bir anlatın. Ve ben orada Antalya'da bütün liderlere yap işlet devletin ne olduğunu örnekleriyle anlattım.  Sağlıkta, bu şehir hastanelerini niye yapılmasını istemiyorlar? İstemiyorlar çünkü benim halkım benim vatandaşım modern bu hastanelere kavuşmasın. Ve biz bunları yaptık. Hala yapmaya devam ediyoruz. Şu anda önümüzde 5-6 tane yapılan şehir hastanesi var. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/1186283/cumhurbaskani-erdogandan-tusiad-ve-kilicdarogluna-tepki
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.