Ali Hikmet Akıllı'dan 'Başkanlarımızı rahat bırakın' çağrısı

CHP Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı, İstanbul Büyükşehir Belediyesine özel teftiş başlatılmasının ardından yaptığı açıklamalarda "Bırakın belediyelerimiz işlerini yapsın, halka hizmet etsin. Sizde köstek olmayın, örnek alın" ifadelerini kullandı.
Ankara Masası
|
30 Aralık 2021, Perşembe - 09:20
Ali Hikmet Akıllı'dan 'Başkanlarımızı rahat bırakın' çağrısı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı, İstanbul Büyükşehir Belediyesine yönelik başlatılan özel teftişle ilgili açıklamalarda bulundu.

Akıllı, belediye başkanlarına destek verirken, CHP'li belediye başkanlarının rahat bırakılmasını istedi.

"Millet iradesine ipotek koymaya çalışıyor"

CHP’li Akıllı "Bırakın belediyelerimiz işlerini yapsın" ifadelerini kullanırken, açıklamalarında şunları söyledi;

"Milletle gelen milletle gider. Hep böyleydi bundan sonra da böyle olacak. Bunu en iyi AKP’nin genel başkanı Erdoğan’ın bilmesi gerekir.

O nedenle tamamen meşru yollarla, üstelik İstanbul’da iktidarın tüm hüllelerine rağmen iki kez kazanılan belediyelerin kıymetli başkanları, sergiledikleri tavırla, özgün çalışmalarıyla sosyal belediyecilik namına örnek teşkil edecek işler yapıyor, halkı zerre umursamayan iktidara rağmen!

Çünkü bu 11 belediyemiz ne zaman halkın yararına çalışmalar yapmak istese AKP’nin meclis üyeleri partilerinin genel başkanının “topal ördek” sözlerine uyarak, millet iradesine ipotek koymaya çalışıyor.

Erdoğan’ın kuyruk acısını anlıyoruz. Ama burada millet için yapılacak bir hizmet varsa bu engellenemez. Bunun adı ihanettir. Tıpkı şimdi sözde İBB’de terör örgütüne yakın kişilerin işe alındığı iddiasını öne attıkları gibi…

Varsa böyle bir şey gereğini yapmasını gereken merciler bellidir. Aksi halde yapılanın adı halka ihanettir. Bırakın belediyelerimiz işlerini yapsın, halka hizmet etsin. Sizde köstek olmayın, örnek alın."

Ne olmuştu?

İçişleri Bakanlığı ‘bazı çalışanların terör örgütleriyle iltisaklı/irtibatlı olduğuna yönelik iddialar’ gerekçesiyle İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB)  'özel teftiş' başlattı.

İBB'ye yönelik başlatılan bu teftişle ilgili CHP’li 11 büyükşehir belediye başkanları yayımladıkları ortak deklarasyonla tepki gösterdi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1207825/ali-hikmet-akillidan-baskanlarimizi-rahat-birakin-cagrisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (1)

Yorumunuz İletilmiştir.
tavsiye
30 Aralık 2021, 10:51
başkanlarınız kendi işleri dışında her türlü üçkağıdın peşinde koştukları için rahat bırakılmıyor olabilir mi.. bence sizlerde bir güzel kulaklarını çekin hepsinin de bu ülkeye hizmet etmek zorunda olduklarını unutmasınlar