Murat Köse: Mesele ulaşım esnafı değil

Ankara’da yaşanan ulaşım sıkıntısı hakkında konuşan ABB AK Parti Grup Başkan Vekili Murat Köse, “Mesele sokak üzerinden ulaşım esnafı ve vatandaşın mağduriyeti üzerinden siyaset yapmak. Ben böyle bir siyaseti doğru bulmuyorum ve milletin bunu göreceğini düşünüyorum”
Büşra Bayrak
|
10 Mart 2022, Perşembe - 19:37
Murat Köse: Mesele ulaşım esnafı değil

Ankara Büyükşehir Belediye Mart Ayı Meclis Toplantısı'nın 3. Oturumu’nda gündeme Ankara’da yaşanan ulaşım sıkıntısı gündeme getirildi.

Kürsüde konuşan Murat Köse, gelir desteğinin AK Parti grubu yokmuş gibi yapılmaya çalışıldığını ve ulaşım esnafına yapılan desteğin Millet İttifakı tarafından yapıldığı şeklinde bir algı oluşturulmaya çalışıldığını ifade etti. Köse, “Akaryakıt zamları, ulaşım zamları esnafı zor duruma düşürmüştür. İyi Partili grup başkan vekili zamlar konusunda bize yönelik konuştu. Destek yapılırken bizi anlamayanlar zamlar söz konusu olduğunda bizi gösteriyorlar.” dedi.

"Hem esnaf üzerinden, hem halkımız üzerinden siyaset yapılıyor"

Büyükşehir Belediyesi yöneticilerinin siyasi kurnazlık yapmaya çalıştığını iddia eden Köse, “Büyükşehir yöneticileri, kanunların verdiği sorumlulukları yerine getirerek akaryakıt fiyatlarındaki artışın ulaşım ücretlerine yansıması kararını kendileri alabilirler. Bugün ki açıklamada gördük. Bir karar aldılar. Ancak Büyükşehir Belediyesi yöneticileri siyasi bir kurnazlık yapmaya çalışıyorlar burada. Esnaf ile halkımızı karşı karşıya getirmeye çalışıyorlar. Böylelikle sonuç ne oluyor? Bugün ki olduğu gibi esnaf kontak kapatıyor, halkımız bir mağduriyet yaşıyor. Maalesef bunun üzerinden de, hem esnaf üzerinden, hem halkımız üzerinden siyaset yapılıyor. Bu kasıtlı bir davranış ve halkımızın, esnafımızın mağduriyeti üzerinden, bunun üzerinden bir ulaşım zammı açıklaması gerçekten böyle bir gerekçe oluşturulmasına çalışılmasının bir sonucudur aslında. Biz AK Parti grubu olarak geçen aylarda verdiğimiz önergelerle beraber ulaşım esnafına yapılacak desteğin, o günkü konuşulan önerilen rakamların biraz daha üzerinde olması, 300 ise 600 olması, 600 ise 750 olması noktasında önerilerde bulunmuştuk. Bunu da Meclisimizden geçirmiştik. O zaman Sayın Büyükşehir Belediye Başkanı bu konuyu veto etmişti.” ifade etti.

"Mesele siyaset yapmak"

Meselenin siyaset olduğunu söyleyen Köse, “Sevgili Ankaralı hemşerilerimizin daha iyi görmesi için soruyorum. Bu konuyu Büyükşehir yönetimi bugüne kadar çözseydi, bugün bu olaylar yaşanır mıydı? Burada bir tiyatro yapılıyor aslında. Bu konu dün akşam itibariyle ulaşım esnafıyla bir araya gelinseydi bırakın bizi çağırmayı önemli değil nasılsa her işi siz hallediyorsunuz. Çağırsalardı ulaşım esnafı temsilcilerini, ‘bakın burada şöyle şöyle artışlar yapıyoruz’ deselerdi. Ulaşım esnafı temsilcileri ‘hayır’ mı diyecekti? Mesele o değil. Mesele sokak üzerinden ulaşım esnafı ve vatandaşın mağduriyeti üzerinden siyaset yapmak. Ben böyle bir siyaseti doğru bulmuyorum ve milletin bunu göreceğini düşünüyorum.” şeklinde konuştu.

Bugüne kadar başka illerde kontak kapatma olmadığını söyleyen Köse, “Çözümler bulunmuş… UKOME’nin toplanması yetmez, kalıcı çözümler üretmek lazım” diyerek esnafın yanında olduklarını ifade etti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1354886/murat-kose-mesele-ulasim-esnafi-degil
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.