Kaya: “İsrail ile yakınlaşmanın tek gerekçesi ekonomik sıkışmışlık”

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kaya, İsrail’le yakınlaşma çabasının AK Partililer ve İslam dünyasında derin yaralar açtığını söyledi.
Ankara Masası
|
11 Mart 2022, Cuma - 17:22
Kaya: “İsrail ile yakınlaşmanın tek gerekçesi ekonomik sıkışmışlık”

Mustafa Kaya, Ankara Masası canlı yayınında Genel yayın Yönetmeni Fatih Atik’in sorularını yanıtladı.

İsrail Cumhurbaşkanının Türkiye ziyaretini değerlendiren Kaya, “Ben İsrail ile yapılan görüşmelerin, girişimin iktidarı motive eden bir tek ana gerekçesi olduğunu düşünüyorum. O da ekonomi.” dedi. 

Kaya şunları söyledi:

“Ekonomik sıkışmışlığın İsrail üzerinden açılacağına dair iktidarın bir beklenti içerisine girmiş olduğu görünüyor. Ama bu yanlış bir çıkarım. Ben sizlerin aracılığıyla şunu iktidar yetkililerine sormak istiyorum. Terör devleti dediğiniz İsrail, Türkiye’nin bu iktidarın öne sürdüğü, ortaya koyduğu bazı gerekçeler vardı. Mesela Gazze’de abluka mı kalktı? Gazze’ye uygulanan ambargo mu kalktı? Gazze şuanda kuşatılmış değil mi? Sayın Cumhurbaşkanı Gazze’ye ziyaret yapmayı düşünüyordu. Böyle bir ziyaret gerçekleşti mi? Diğer taraftan işgal altındaki Filistin topraklarında, Batı Şeria’da Ramallah’ta baskı, şiddet, zulüm son mu buldu? Ayrıca Mescid-i Aksa gibi Müslümanların ilk kıblesi olan önemli bir mekanın tehdit altında olduğu gerçeği değişti mi? Bu gerekçelerden hangileri sizin İsrail’den aldığınız garantiler içerisinde var? Böyle bir teminat aldınız mı? Buna dönük bir çabanız oldu mu? Şimdi siz sadece ekonomik gerekçelerle Akdeniz’deki doğalgazın Türkiye üzerinden taşınması projesi çerçevesinde İsrail’le yakınlaşmanın diğer problemleri ortadan kaldıracağına dair nasıl ikna oldunuz? Bu sadece ekonomik motivasyon olduğu görünen bu görüşmeler Türkiye’nin çıkarlarını, bölgesel çıkarlarını korumak için yeterli mi? Ben bunları sormak istiyorum. Görüyorum ki bu İsrail’le yakınlaşma çabası gerçekten İslam dünyasını özellikle Türkiye’de AK Partili vatandaşlarımız dahil şu anda derin yaralar açmış durumda.”

http://www.ankaramasasi.com/haber/1357869/kaya-israil-ile-yakinlasmanin-tek-gerekcesi-ekonomik-sikismislik
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.