Saadet'ten Fatih Erbakan'a 'ittifak' cevabı

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kaya, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan’ın 5 partiye 'CHP’den ayrılın beraber ittifak kuralım' çağrısının siyaseten karşılığı olmadığını söyledi.
Ankara Masası
|
11 Mart 2022, Cuma - 16:40
Saadet'ten Fatih Erbakan'a 'ittifak' cevabı


Mustafa Kaya, Ankara masası canlı yayınında Genel yayın Yönetmeni Fatih Atik’in sorularını yanıtladı.

Kaya, Millet İttifakı bileşenleri olarak Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem ile ilgili bir çalışma yürüttüklerine işaret etti.

“Bunun ittifak boyutu nasıl şekillenecek bugünden ortaya koyamam” diyen Kaya, şöyle devam etti:

"Saadet Partisi Milli Görüş Hareketinin tek temsilcisidir"

“Saadet Partisi Milli Görüş Hareketinin tek temsilcisidir. Bu net. Neden? Çünkü Erbakan hocamız Saadet Partisi’nin genel başkanı iken vefat etmiştir. Dolayısıyla bugün insanlar bizim dışımızdaki partilerde yani şunu da söylemem ben kendimi milli görüşçü addediyorum diyen bir adama vayy sen milli görüşçü değilsin demek de doğru değil. Ama illa bir tanım yapacaksak Milli Görüş Hareketinin temsilcisinin kim olduğuna dair bir tanım yapacaksak bunu herkes kabul etmeli. Bu Saadet Partisidir. Adres saadet Partisidir. Bu net." 

"Siyasetin gündemi Fatih Erbakan'ın teklifini değerlendirmeye açık değil"

"Bu çağrıya gelince tabi o, sayın Fatih beyin bireyse, belki partisinin keni içerisinde yaptığı değerlendirmelerde ortaya çıkardığı sonuçtur. Ama şu var: saadet Patisinin nasıl karar vereceğine dair ihtimali dile getirdim ama diğer siyasi partilerin böyle bir düşüncesinin olduğuna dair işaret de yok. Hani o sağ parti olarak tarif ettiği, hadi gelin şöyle hareket edelim dediği diğer partilerin böyle bir düşünce, dünyalarında yok. Hal böyleyken bu teklif belki dile getirilmiş bir tekliftir. İyi niyetle ortaya konulmuş bir teklif de olabilir kendileri açısından ama siyasetin gündemi böyle bir teklifi değerlendirmeye açık değil. Onu görmek lazım. Bu açık olmamaya gerekçenin başında da mevcut Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi… Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi koalisyonları parlamenter sisteme göre seçimler öncesinde yapılmasını zorunlu hale getiriyor.”

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kaya, sadece muhalefet olacağım diye siyaset yapmanın millette karşılık bulmayacağının altını çizdi.

Kaya, “Ülkenin sorunlarını çözmek adına risk almak gerekiyorsa risk alacaksınız” şeklinde konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1357803/saadetten-fatih-erbakana-ittifak-cevabi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.