Kaya: "Çiller'in siyaset arayışının halkta karşılığı yok"

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kaya, Tansu Çiller’in siyasete dönüş arayışlarını “Halkta karşılığı olmayan bir çıkış. Kendisine de faydalı olmaz” şeklinde değerlendirdi.
Ankara Masası
|
11 Mart 2022, Cuma - 16:47
Kaya: "Çiller'in siyaset arayışının halkta karşılığı yok"


Mustafa Kaya, Ankara Masası canlı yayınında Genel yayın Yönetmeni Fatih Atik’in sorularını yanıtladı.

 Tansu Çiller ile geçen yıllarda bir görüşme gerçekleştirdiğini anlatan Kaya, o dönemde bir siyasi hareket içerisinde yer alamayacağına dair kendisinde kanaat oluştuğunu belirtti.

"Halkta karşılığı olmayan bir çıkış"

Kaya şunları söyledi:

 “Çiller’in kanaati desem yanlış olur ama bendeki izlenimi ben size aktarıyorum. Sanki bundan sonra eski bir başbakan, siyasi kişilik olarak topluma millete faydalı olmak gibi bir hedefi olduğuna dair kanaatle oradan ayrılmıştım. Şimdi bugün itibari ile gelinen noktada ben bunun halkta karşılığı olmayan bir çıkış olduğu kanaatindeyim.”

“Millet İttifakı’na karşı bir çıkış olarak değerlendirilebilir”

“Tansu Çiller Hanımefendinin bu çıkışının kendileri bunun bu şekilde olmadığını söyleyebilir bende onun kendi ifadeleriyle kendimi düzeltirim. Ama sanki özellikle bu Cumhur İttifakı tezlerine yakın bundan önceki duruşunu diğer Millet İttifakı tarafında yer alan siyasi partilerin tabanlarına karşı bir hareket olarak değerlendirilebilinir.”

“Bu çıkışa ülkenin siyaseten ihtiyacı olduğu kanaatinde değilim”

“ Şuanda böyle bir çıkışa ülkenin siyaseten ihtiyacı olduğu kanaatinde değilim. Sayın Tansu Çiller Hanımefendinin bilgisi birikimi bundan önceki tecrübelerinden ülke olarak istifade etmenin yolları tabiî ki bulunabilir. Ama bunun Sayın Çiller’in bir parti başkanlığıyla yeni bir yola düşmesinin kendisine de bireysel olarak faydalı durum olmadığı kanaatindeyim. Yani hedeflediği neyse ona ulaşmakta gerekli alt yapının hazır olmadığını düşünüyorum. Dolayısıyla ben bunun toplumda bir beklenti oluşmadığı için böyle bir doğal çıkış olmadığı kanaatindeyim.”

“Doğrudan muhalefet seçmenine dönük bir yol haritası”

Mustafa Kaya, Fatih Atik’in, Çiller’in siyaset arayışlarını “Cumhur İttifak’ı destekli bir çıkış mı?” diye sorması üzerine şu değerlendirmede bulundu:

“Bundan önce çeşitli defalarda Sayın Tansu Çiller’in çeşitli açıklamaları oldu. Bu açıklamalarda Cumhur İttifakı’nın özellikle oraya koyduğu söylemlere destek veren tarzda açıklamalardı kamuoyu muhalif duruşuna şahit olmadı. Ondan dolayı da bu çıkışın doğrudan muhalefet seçmenine dönük bir yol haritası olduğuna dair izlenim var.”

http://www.ankaramasasi.com/haber/1357822/kaya-cillerin-siyaset-arayisinin-halkta-karsiligi-yok
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.