Alışveriş Merkezlerinde Kitaba Yer Açılıyor

Ankara Masası
|
03 Mart 2020, Salı - 22:48
Alışveriş Merkezlerinde Kitaba Yer Açılıyor

Büşra Bayrak  

Modern insanın şehir hayatında önemli bir yer tutan alışveriş merkezleri, yeni bir konsepte bürünüyor. AVM’lere yapılacak kütüphaneler sayesinde, okurken eğlenmek mümkün hale gelecek. 

Günümüzde dış mekân etkinliklerinin başında gelen AVM’ler, alışverişin dışında, buluşma, sohbet, spor, sinema, eğlence, yeme-içme, sergi, konser, imza günü gibi pek çok etkinlik alanlarını bünyesinde barındırıyor. Bunca seçenek içindeki tek eksik, kütüphane…

Durumu fark eden Kültür ve Turizm Bakanlığı, alışveriş merkezlerinin içeriğinde yeniliğe gidilmesi için harekete geçti. Müjdeyi, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy verdi. “Etkin Kütüphane Projesi İl Halk Kütüphane Müdürleri Koordinasyon Toplantısı ve Proje Tanıtım Etkinliği”nde konuşan Ersoy, okuma ve araştırma alışkanlığımızın korunması ve güçlendirilmesi için kütüphanelere büyük sorumluluklar düştüğünü,  bilgi olmadan fikir sahibi olmanın giderek normalleştiğini belirtti. Bu konuda ortaya konan yol haritasının önemli bir adım olacağını söyleyen Bakan Ersoy, alışveriş merkezlerine kütüphane  açma hazırlıklarının başladığını ve çalışmaların sürdüğünü ifade etti. 

Ankara Milli Kütüphane Konferans Salonu’nda düzenlenen törende söz alan Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürü Hamdi Turşucu ise "Etkin Kütüphane" yaklaşımı ile kütüphanelere yeni bir ivme kazandırmayı amaçladıklarını söyledi. Kütüphanelere talebin artmaya başladığını dile getiren Turşucu, "Talepteki bu değişim bizler için değişim motivasyonunu beraberinde getiriyor. 100'e yakın kütüphanenin mesaisini uzattık, 40'a yakını ise 7/24 hizmet veriyor. Yeni bebek ve çocuk, halk, havalimanı, gar kütüphaneleri açtık, AVM'ler içine kütüphaneler açmak için de hazırlıklarımız sürüyor" dedi.

Programdaki bir diğer isim, UNESCO Türkiye Milli Komisyonu ve Somut Olmayan Kültürel Miras İhtisas Komitesi Başkanı Prof. Dr. Öcal Oğuz’du. Oğuz etkinlik kapsamında, “Kültürel Mirasın Aktarım Mekanları ve Etkin Kütüphane” konulu bir konferans verdi. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/1366/alisveris-merkezlerinde-kitaba-yer-aciliyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.