İslam Memiş’ten altın yatırımcısına tüyolar

Finans Analisti İslam Memiş, ons altında 1900 dolar altı sarkmaları orta ve uzun vadede iyi bir alım fırsatı olarak tanımladı.
Ankara Masası
|
18 Mart 2022, Cuma - 13:25
İslam Memiş’ten altın yatırımcısına tüyolar

İslam Memiş, Ankara Masası canlı yayınında Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik’in sorularını yanıtladı.

Memiş, 1895 dolar seviyesine kadar gerileyen ons altının 1934 dolar seviyesinde olduğuna işaret etti.

1924 doların ons altında güçlü bir destek noktası olduğunun altını çizen Memiş, “Bu seviye aşağı kırılırsa 1880 dolara kadar gerileyebilir. Ancak yıl içinde 2150 dolar seviyesine kadar çıkma olasılığını güçlü görüyorum” dedi.

İslam Memiş, 1900 dolar altına sarkmaları orta ve uzun vadede ‘iyi bir alım fırsatı’ olarak niteledi.

Gram altın TL fiyatının da 960 liraya kadar yükseldiğini hatırlatan Memiş, “900 lira üzeri alanlar bence hatalı bir politika izliyor.” değerlendirmesinde bulundu.

Memiş şunları söyledi:

“Gram altında 800-850 lira bandı alım fırsatı”

“800-850 lira bantlarına geldiğinde almanın daha uygun bir fırsat olduğunu sık sık ifade ediyorum. Geçen yıl ve bu yılı kıyasladığımızda enflasyonla insanları fakirleştiren bir sistem var. 2022 yılında bütün herkese şunu anlatmaya çalıştım. 2022 yılında sizi kumar oynatarak bütün varlıklarınızı alacaklar. Bu düşüncem hala devam ediyor.”

“ Nasıl zengin olurum diye düşünen elindekinden de olabilir”

“2022 yılında bu dalgalı piyasalar dünyada ki bütün insanların odaklandığı tek bir şey var. Nasıl alırım zengin olurum? Nasıl satarım zengin olurum? Bu alırım satarım zengin olurum mantığıyla hareket edenler 2022 yılında elindeki varlıklarından olacaklar.”

“Riski dağıtmak gerek”

“ O yüzden yatırımcılar elindeki tüm varlıkları 4 çeşit enstrüman risklerine bölerse çok isabetli bir karar vermiş olabilirler. Mesela benim elimde 10 bin lira param var. 2500 lirasına altın yada gümüş alırım. 2500 lirasını döviz yaparım. 2500 lirasını kripto para. Bu riskleri dağıttığım zaman düşerken de yükselirken de ben kazanıyorum. Mesela gram altın bugün 960 liradan 920 liraya kadar geriledi. Mesela 900 lira ve altına sarktığında zarar etmiyorum neden benim sepetimde TL var. TL ile hemen alabilirim. Ons altında da sert düşüşler oldu. Olsun, benim sepetimde dolar olduğu için dolarla almak daha ucuz yine zarar etmiyorum. Yükseldiği zaman ise yine zarar etmiyorum çünkü sepetimde dolarım var, altınım da var, gümüşüm de var. O yüzden bu politikayı uygulamanın çok uygun olduğunu düşünüyorum. Özellikle uzun vade de yatırımcı olanlar yine kazanacak. Kısa vadede alım satım yapanlar maalesef kaybedecek."

İslam Memiş, önümüzdeki dönemde enflasyon artmaya insanların fakirleşmeye devam edeceği öngörüsünde bulundu.

"Gıda krizi ve küresel kıtlık süreçleri bizi bekliyor olacak" diyen Memiş, "jeopolitik risklerde yaz aylarında yeni senaryolar göreceğiz bütün piyasalardaki algıyı bozacak" değerlendirmesinde bulundu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1372970/islam-memisten-altin-yatirimcisina-tuyolar
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.