Ertan Işık'tan "sadece geçmişi konuşuyorlar" iddiasına yanıt

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Etimesgut Belediye Meclis Üyesi Ertan Işık,​Sürekli geçmişi konuşuyorlar eleştirisiyle Melih Gökçek dönemindeki devasa meselelerin perdelenmek istendiğini söyledi
Büşra Bayrak
|
17 Şubat 2022, Perşembe - 15:27
Ertan Işık'tan "sadece geçmişi konuşuyorlar" iddiasına yanıt


Ertan Işık, Ankara Masası’nda gazeteci Fatih Atik’in sorularını yanıtladı.

Mansur Yavaş’ın geçmişi gündemde tutarak vizyon ve proje eksikliğini gizlemek istediği yönündeki iddiaları değerlendiren Işık, aslında “geçmişteki imar uygulamalarını konuşalım” diyen ilk kişinin Mamak Belediye Başkanı ve AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi Grupbaşkanvekili Murat Köse olduğuna dikkati çekti.

Ertan Işık, kendilerinin de bunun üzerine soru önergeleri verdiğini ve gerekli araştırmaların yapıldığını belirtti.

Mamak Belediye Başkanı Köse’nin seçim döneminde kendisini “siyaset mühendisi” olarak tanıttığını belirten Işık,

“Kim sayın Gökçek ve Köse. Bunlar zaten stratejik ortak. Sayın Gökçek ve Köse stratejik ortak. Eskiyi bu arkadaşlar konuşuyorlar devamlı Belediye Meclis'inde. Zaman zaman diyorum ki acaba kullanılıyor muyuz? Herhalde bunlar Melih Gökçek ile hesaplaşmak için bizi kullanıyorlar. "

Işık, “Cumhuriyet savcılarının devreye girmesi gerekirken Melih Gökçek devreye girdi, Mamak Belediyesine gitti. Hala bekliyoruz ne anlatacak diye bir daha tek kelime etmedi” dedi.

Melih Gökçek’in kendilerini sosyal medya üzerinden bombardımana tuttuğuna işaret eden Işık, Gökçek ile ilgili ağır iddiaların yer aldığı kitaplar yazıldığını hatırlattı.

“Bize teşekkür edip her şeyi açıklaması ve bunlardan kurtulması gerekirken gürültü çıkarıyorlar ki konu kapansın” diyen Işık, “Biz tüyü bitmemiş yetimin hakkını soracağız dedik. Ama biz yargı değiliz, dosyalar hazırlandı yargıya gönderildi. Bundan sonra görev Türk yargısınındır” diye konuştu.



http://www.ankaramasasi.com/haber/1310523/ertan-isiktan-sadece-gecmisi-konusuyorlar-iddiasina-yanit
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.