Sedat Bozkurt: "6'lı masa kilitlendiği zaman o kilidi açacak isim Mansur Yavaş'tır"

Gazeteci Yazar Sedat Bozkurt, muhalefetin Cumhurbaşkanı adayını 6’lı masanın belirleyeceğini belirterek, “O masa kilitlendiği zaman o kilidi açacak isim Mansur Yavaş'tır. Ben çok kilitleneceği kanısında değilim ama” dedi.
Ankara Masası
|
11 Mayıs 2022, Çarşamba - 15:51
Sedat Bozkurt: "6'lı masa kilitlendiği zaman o kilidi açacak isim Mansur Yavaş'tır"

Sedat Bozkurt, Ankara masası canlı yayınında Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik’in konuğu oldu.

İmamoğlu’nun Karadeniz ziyareti Mansur Yavaş’ın önünü açtı mı? Şeklindeki soru üzerine Bozkurt, “Ekrem İmamoğlu, Mansur Yavaş önünde bir engel değildi” ifadesini kullandı.

“Masa kilitlenirse kilidi açacak isim Mansur Yavaş’tır”

Bozkurt,  “6'lı masa belirleyecek cumhurbaşkanı adayını ve muhtelif kriterler üzerinden belirleyecek . Kilitlendiği zaman masa, o kilidi açacak isim Mansur Yavaş'tır demiştim halen onu söylüyorum. O masa kilitlendiği zaman o kilidi açacak isim Mansur Yavaş'tır.” şeklinde konuştu.

Masanın kilitlenmesine ihtimal vermeyen Bozkurt şöyle devam etti:

“Şu anda 6’lı masadan Yavaş ve İmamoğlu adı çıkmaz”

“ Ben çok kilitleneceği kanısında değilim ama. Bugün o masaya Mansur Yavaş ya da Ekrem İmamoğlu adı gelse, 1 tane oy alamazlar diye yazı yazdım. Ve bunu test ettirerek yazdım. Oturup mevcut tablo okuması değil bu, test ettirerek yazdım.”

Sedat Bozkurt, liderlere yakın isimlerle görüşerek şu anda belediye başkanlarının Cumhurbaşkanı adayı olarak masadan çıkmasının mümkün olmadığını teyit ettiğini söyledi.

Bozkurt, “6’lı masada oturanlardan biri mi Cumhurbaşkanı adayı olur sorusunu da şöyle cevapladı:

“ Kemal Kılıçdaroğlu bir adım önde”

“ Kemal Kılıçdaroğlu bir adım önde. Nitekim bu süreç Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığının tahkim edilmesini sağlıyor. O liderlerin hiç birinden Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik itiraz yok. Sadece Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgilisadece şöye bir, CHP'de bunu çalışıyor . Erdoğan, iktidarını kaybetmemek için karşısındaki aday Kemal Kılıçdaroğlu olursa neler yapamaz?. Neler yapabilir demiyorum neler yapamaz. Neler yapamaz onu tartışıyorlar”

http://www.ankaramasasi.com/haber/1493789/sedat-bozkurt-6li-masa-kilitlendigi-zaman-o-kilidi-acacak-isim-mansur-yavastir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.