Burhanettin Bulut, "Kaftancıoğlu'na hapis cezası ne yargı ne vicdan, hiç birine uymuyor"

Cumhuriyet Halk Partisi Adana milletvekili Burhanettin Bulut, Canan Kaftancıoğlu’na verilen cezanın ne yargı ne de vicdana uymadığını söyledi. Bulut, “Bu tamamen siyasi bir müdahale” dedi.
Ankara Masası
|
17 Mayıs 2022, Salı - 17:48
Burhanettin Bulut, "Kaftancıoğlu'na hapis cezası ne yargı ne vicdan, hiç birine uymuyor"

Burhanettin Bulut, Ankara Masası canlı yayınında Genel yayın Yönetmeni Fatih Atik’in konuğu oldu.

Bulut, CHP’li Kadıköy belediyesini de içine alan yolsuzluk soruşturması ve CHP İstanbul İl başkanı Canan Kaftancıoğlu’na verilen cezayı algı operasyonu ve sandık mühendisliği olarak niteledi.

Burhanettin Bulut şunları söyledi:

“Adalet varsa Hilal Kaplan’ın attığı tweetlere de bakılsın”

“Canan Kaftancıoğlu, ne için mahkum edildi? Attığı tweetlerden. Ne zaman atmış bu tweetleri? 9 yıl önce. Canan hanım bununla ilgili hayır ben atmadım, doğru değil diyor mu? Hayır. Evet ben attım. O dönemin koşulları içerisinde attım. Atmadığı tweetler var. Kendisinde olmayan ve bunu da ispatlamış tweetler. Onlara zaten karşı çıkıyor. Peki, 8- 9 yıl önce attığı twetlerden soruşturma açıldı, olabilir. Adalet diyoruz ya, eğer adaletliyse o zaman herkese karşı yapılması lazım. Örneğin Hilal Kaplan'ın attığı tweetlere de bakalım. Örneğin şuanda Milletvekili olan, AKP'de yöneticilik yapanların, onların attığı tweetlere bakalım. PKK'ya ilişkin söylediklerine bakalım.”

“AK Partililer FETÖ için ne tweetler attılar!”

“ Bugün FETÖ dediğimiz, o gün Fetullah hoca dedikleri kişilere, attıkları tweetlere bakalım. Adalet Bakanı'nın attığı tweete bakalım. Canan Kaftancıoğlu'nun tweet attığı günlerde, o tweetlere bir bakalım. Neler atmışlar? Siz bunların hepsini çıkartırsınız. Sonra da dersiniz ki ben soruşturma açtım. Türkiye'de bir tane siyasetçi FETÖ'den işlem görmedi, milletvekili işlem görmedi. Türkiye'de her yerde FETÖ'çü varda milletvekillerinde yok mu?”

http://www.ankaramasasi.com/haber/1505115/burhanettin-bulut-kaftanciogluna-hapis-cezasi-ne-yargi-ne-vicdan-hic-birine-uymuyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.