İbrahim Halil Oral, Kemal Kılıçdaroğlu ve Aleviler'den özür diledi

İYİ Parti Ankara Milletvekili İbrahim Halil Oral, Kemal Kılıçdaroğlu ve Aleviler'den özür diledi.
Ankara Masası
|
09 Haziran 2022, Perşembe - 15:01
İbrahim Halil Oral, Kemal Kılıçdaroğlu ve Aleviler'den özür diledi

Ankara Masası canlı yayınında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıdçaroğlu'nun adaylığına ilişkin değerlendirmelerde bulunan İYİ Parti Ankara Milletvekili İbrahim Halil Oral'ın sözleri gündem oldu.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener o sözler nedeniyle özür dilerken, Oral da disipline sevk edildi. 

Yaşananların ardından sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Oral, Kemal Kılıçdaroğlu, Aleviler ve tüm milletten özür diledi.

Oral şu ifadeleri kullandı;

"Sözlerim partim aleyhine kullanılmaya çalışılıyor"

İki hafta önce Ankara Masası isimli Youtube kanalında altılı masanın Cumhurbaşkanı adayının kim olacağı ve Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanlığı adaylığına ilişkin sorulara sosyolojik tespitler yaparak cevap vermiştim. Sunucunun,Sayın Kılıçdaroğlu'nun Alevi kimliği nedeniyle seçilemez diyenler var sorusu üzerine, şahsımın ve partimin Kemal Bey'in kimliğine yönelik asla bir çekincemiz olmadığını ısrarla vurgulamama rağmen konuşmanın bir kısmı ne yazık ki bağlamından koparılarak şahsım ve partimin aleyhine kullanılmaya çalışılmalıdır. 

Mevcut iktidar tarafından  yıllardır karalılıkla uygulanan kutuplaştırma politikası ve maalesef bu politikanın toplumumuzun bazı kesimlerinde yer etmiş olması gerçeğinden hareketle her zaman kınadığım ve kınayacağım bu kutuplaştırma diline ve siyasetine işaret etmek amacıyla kurduğum cümlelerime buradan açıklık getirmek istiyorum.

"Alevi kardeşlerimden özür diliyorum"

Aleviler yüce dinimiz İslam'ın ve Türk milletinin özü ve parçasıdır. Onlara yönelik ayrımcılığı bir insan, bir ilahiyatçı ve bir milletvekili olarak asla kabul edemem.Söz konusu programdaki sözlerimin yanlış anlaşılmasından ötürü büyük üzüntü duyuyor, başta Alevi kardeşlerim olmak üzere bütün milletimizden özür diliyorum.Konuşmamın bağlamından kopartarak iktidarın kutuplaştırma siyasetine hizmeti görev kabul etmiş olan kara propaganda neferi havuz medyasına karşıda hukuki haklarımı kullanacağımı belirtmek istiyorum.

Kılıçdaroğlu'ndan randevu talebi

Ayrıca Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı sayın Kemal Kılıçdaroğlu'ndan da konuyu izah etmek amacıyla bir randevu talep ettim ve talebimde olumlu karşılanmıştır. Ülkemiizn ekonomik dar boğazdan geçtiği bu günlerde kamuoyunun günümüzde geçerliliği kalmamış, bu gibi tartışmalara maruz bırakmamak gerektiğini düşünüyorum ve üzdüğüm herkesten haklarını helal etmelerini istiyorum

Oral ne demişti?

İYİ Parti Ankara Milletvekili İbrahim Halil Oral, canlı yayında "İslam dininin bütün mezheplerini, bütün inananları eşit görüyorum. Çünkü, dinim bana öyle davranmayı hitap eder. İnsan bilmediği şeyin düşmanıdır derler. Aleviler bizim kardeşimizdir. Bin yıldır Aleviler ve Kürtlerle ile beraber yaşarız. Aleviler bizim kardeşimizdir ama bir ayet var ‘İnsanların akıllarına nispetle, bilgilerine nispetle, bilgi düzeylerine nispetle hitap ediniz.’ Yani  Alevi olması benim açımdan bir engel değil. Çünkü ben tanıyorum. Ben ilkelerini biliyorum. Ama Türk toplumu açısından, Sünni diyeceğimiz daha Müslüman kesim tarafından bu bir endişedir." ifadelerini kullanmıştı. 


http://www.ankaramasasi.com/haber/1563460/ibrahim-halil-oral-kemal-kilicdaroglu-ve-alevilerden-ozur-diledi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.