Recep Özel parmak boyasına karşı çıktı: "3. sınıf ülkelerde bile kullanılmıyor"

Yüksek Seçim Kurulu AK Parti Genel Merkez Temsilcisi ve Ak Parti Isparta milletvekili Recep Özel, seçim güvenliği gerekçesiyle parmak boyası isteyenlerin eski Türkiye’yi temsil ettiklerini belirterek, “Dünyanın 3. sınıf ülkelerinde bile uygulanmıyor artık” dedi.
Ersin Küçükbarak
|
14 Haziran 2022, Salı - 18:18
Recep Özel parmak boyasına karşı çıktı: "3. sınıf ülkelerde bile kullanılmıyor"

Recep Özel, Ankara Masası Gündem Programında Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik’in konuğu oldu.

“Eskiden vatandaşımızı damgalıyorduk”

Parmak boyası önerisine karşı çıkan Özel, “Biz vatandaşımızı damgalıyorduk. Adam oyunu kullanmamış olabilir ya. Oy kullanma hakkı ne kadar demokratikse, oy kullanmamakta o kadar vatandaşın hakkıdır.” ifadesini kullandı.

Özel, eline işaret koyarak oy kullandı veya kullanmadı diye ayrıma tabii tutmanın doğru olmadığını vurguladı.

“Parmak boyasını ne zaman kullanıyorduk? T.C kimlik numarımız yoktu. Mükerrer seçmen olma ihtimalinin yüksek olduğu dönemlerde kullandık” diyen özel “Şimdi herkesin ayrı Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı numarası olduğuna göre, T.C kimlik numaramız olduğuna göre, mükerrer seçmen olmadığına göre ve o gün oy vermeye gittiğinizde de geçerli olan kimlik belgeleri ile oy kullandığınıza göre, bir de adamın eline parmak boyası basmanın ne anlamı var” şeklinde konuştu.

“Parmak boyası ısrarı zihniyetlerinin geri kaldığını gösteriyor”

Recep Özel, parmak boyasının dünyadaki 3. sınıf ülkelerde bile uygulanmadığına işaret etti.

Özel, “Onların o parmak boyası ısrarı var ya zihniyetlerinin ne kadar geri kaldığını gösteriyor. Onların Türkiye'ye verecek bir şeyi yok ki. Parmak boyası dönemindeki Türkiye'yi yaşamak istiyorlar. Türkiye o parmak boyası dönemini geçti. Türkiye, gelişti ve büyüdü bunun farkında değiller halende o eski Türkiye'nin özleminde olanlar parmak boyasına basmak istiyorlar. Vatandaş onlara başka şeyi inşallah seçimde gösterecek” dedi.

Muhalefete ‘sandığa sahip çıkın’ çağrısı

Muhalefete sandıklara sahip çıkma çağrısı yapan Özel, “Gidip sandığınıza sahip çıkın, ona temsilci gönderin. Müşahidinizi gönderin. Hiç kimsenin şaibe yapmadan herkesin adil, açık, şeffaf bir seçim yapılmasının önüne açan bir sistemimiz var” değerlendirmesinde bulundu.

“Seçim sistemimize iftira atarak seçim kazanılmaz”

Özel sözlerini şöyle tamamladı: “Sistemimizi orasından mıncıklayarak burasından mıncıklayarak olmayan bir şeyi olmuş gibi, seçim sistemimize iftira atarak seçim kazanılmaz. Ondan dolayı seçimi kazanacaksan git millete kendini anlat seçimi kazan. Seçim sistemi seni ne iktidar yapar ne muhalefet... Seçim sistemi ile uğraşırsan muhalefette kalmaya devam edersin.”

http://www.ankaramasasi.com/haber/1581703/recep-ozel-parmak-boyasina-karsi-cikti-3-sinif-ulkelerde-bile-kullanilmiyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.