Ankara'nın ilçelerinde karne heyecanı

Ankaralı öğrenciler son ders zilinin çalmasıyla karne heyecanı yaşadı. Başkentin ilçelerinde eğitim gören öğrenciler düzenlenen karne dağıtım törenleriyle karnelerini aldı.
Büşra Bayrak
|
17 Haziran 2022, Cuma - 16:49
Ankara'nın ilçelerinde karne heyecanı

Ankara'nın Keçiören, Altındağ, Mamak ve Beypazarı ilçelerinde ilkokul, ortaokul ve lisede eğitim gören öğrenciler, törenle karnelerini aldı.

Keçiören’de karne heyecanı ve yeni spor tesisi sevinci bir arada 

Keçiören Belediyesi tarafından ilçedeki Vatansever Şehit Tümgeneral Aydoğan Aydın Fen Lisesine inşa edilen halı sahanın açılışı yapıldı. 

 Açılış konuşmasında öğrencilerle deneyimlerini paylaşan ve onlara bir dizi tavsiyelerde bulunan Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, “Gençlerimiz karnelerini almak için heyecanlı. Bu günleriniz çok güzel günler. Lise ve ortaokul yıllarına dönmek isteyeceksiniz. Hayat devam ediyor, önünüzde uzun bir yol var. 2021-2022 eğitim öğretim yılının sonuna geldik. Ülkemizi gelecekte sizler yöneteceksiniz. O günler için kendinizi şimdiden hazırlamalısınız. Sosyal medyayı ihtiyacınız kadar kullanın. Kaybettiğiniz her vakit, geleceğinizden kaybettiğiniz değerli zamanları yok etmeniz anlamına geliyor. İnanırsanız başarırsınız. Bundan sonraki eğitim öğretim hayatınızda başarılar diliyorum. Hz. Ali, ‘İlim Çin’de de olsa alınız’ demiştir. Atatürk, geleceğimizi sizlere emanet ediyor. ‘Devletleri, milletleri yüceltecek olan eğitimdir’ diyor ve en büyük savaş olan cehaletle savaşı başlatıyor. Öğretmenlerimize de, ‘Gelecek nesil sizlerin eseri olacaktır’ diyor. Tüm öğretmenlerimize emekleri için teşekkür ediyorum” dedi. 

Eğitime destek konusunda Keçiören Belediyesi'nin önemli ilklere imza attığını da söyleyen Altınok, konuşmasını şöyle sürdürdü: 

 “Ülkemizin umudu sizlersiniz. Okullarımız çok önemli. Herkes bu sıralardan, bu tornadan geçiyor. Okullarımızın eğitim şartları, fiziki şartları önemli. Laboratuvar ve kütüphaneler için sonsuz destek veriyoruz. Spor tesisleri de önemli. Bu anlamda da büyük katkılar sunuyoruz. Türkiye’de okulların kapısından ilk giren belediye Keçiören Belediyesidir. Ankara’da birçok ilçedeki okullara da destek verdik. O okulların bahçesinde, ‘Buranın çevre düzenlemesi Keçiören Belediyesi tarafından yapılmıştır’ yazıyordu. Türkiye’de ilk defa burs veren belediyeyiz. Türkiye’de metropol ilçe ve büyükşehirler bakımından burs veren tek belediyeyiz.” Başkan Altınok, öğrencilerin karne heyecanına da ortak olarak okul birincisi 9, 10 ve 11’inci sınıf öğrencilerine karnelerini takdim etti. Katılımcılarla birlikte kurdele keserek spor tesislerinin açılışını yapan Altınok, daha sonra öğrencilerle birlikte yeni spor tesislerinde basketbol ve voleybol oynadı. Açılışa Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok'un yanı sıra, Keçiören İlçe Milli Eğitim Müdürü Ayhan Işık, MHP Keçiören İlçe Başkanı Arif Aksu, muhtarlar, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğrenci ve öğretmenler katıldı. 

Mamak'ta karne ve mezuniyet coşkusu bir arada yaşandı

Şafaktepe Ortaokulu’ndaki mezuniyet coşkusuna Mamak Kaymakamı Ali Sırmalı, Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, Mamak İlçe Milli eğitim Müdürü Mustafa Özel katıldı.

Öğrenciler, dans gösterileri ve Kafkas oyunu ile karne sevincine sevinç kattı. Ortaokul son sınıf öğrencileri ise taşıdıkları “Mezun Olmak Yıllarımızı Aldı, Ay Resmen Mezun Olduk” gibi komik ve minik pankartlarla tebessüm ettirdi.

Mamak Kaymakamı Ali Sırmalı mezuniyet olan öğrencilere lise öğrenim hayatlarında başarılar diledi. Mamak Belediye Başkanı Murat Köse ise, “Mamak Belediyesi olarak eğitime ve eğitimciye desteğimizi esirgemiyor, eğitim öğretim odaklı belediyecilik anlayışı ile çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Açtığımız kütüphanelerle siz gençlerimizin, çocuklarımızın, eğitimcilerimizin hizmetindeyiz. Tatili iyi değerlendirmek isteyen tüm öğrencilerimizi kütüphanelerimize bekliyoruz” dedi. 

Beypazarı'nda karne heyecanı

Beypazarı ilçesinde de 10 bin 250 öğrenci karne aldı.

Şehit Onur Yaman İlkokulunda düzenlenen karne törenine, Kaymakam Oktay Erdoğan, Belediye Başkanı Tuncer Kaplan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hürrem Dursun katıldı.

Öğrencilere karnelerini takdim eden protokol üyeleri, çocuklara tatillerini iyi değerlendirmelerini ve kitap okumalarını tavsiye etti.

Altındağlı minik öğrenciler mezuniyet sevinci yaşadı 

Altındağ Belediyesi'ne bağlı olarak hizmet veren kreşlerde eğitim-öğretim yılı sona erdi. Minik öğrenciler mezuniyet sevinci yaşadı. Altındağ Belediyesi'ne bağlı olarak hizmet veren Ali Ersoy, Aydınlıkevler ve Güneşevler kreşlerinde öğrenim gören minikler karnelerini aldı. Miniklerin sevincine Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı da ortak oldu. 

Okul öncesi eğitime büyük önem verdiklerini her fırsatta vurgulayan Başkan Balcı, Altındağlı çocukların güzel bir geleceğe hazırlanması için ne gerekiyorsa yapacaklarını söyledi. Başkan Balcı, mezun olan ve karne alan tüm öğrencileri tebrik etti. Altındağlı miniklerin mezuniyet sevinci görülmeye değerdi. 3,4 ve 5 yaş gruplarının karne aldığı, 6 yaş gruplarının ise ilköğretime uğurlandığı törende duygu dolu anlar yaşandı. Mezuniyet kepi giyen ve daha sonra keplerini sevinçle havaya fırlatan minikler, ilkokula başlayacak olmanın heyecanını yaşadı. Minik öğrenciler, kepleriyle birlikte bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.


http://www.ankaramasasi.com/haber/1589354/ankaranin-ilcelerinde-karne-heyecani
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.