Turgut Altınok: Gerekli tedbir alınmazsa Ankara'da çok ciddi kayıplar olacak

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, Ankara Büyükşehir Belediyesine 3 ayda bir mazgalları ve ızgaraları temizleme çağrısında bulundu. Altınok "Sonbahar yağmurları geliyor, gereken tedbirleri almazsak Ankara'da çok ciddi can kayıp olacak" dedi
Ankara Masası
|
04 Temmuz 2022, Pazartesi - 20:22
Turgut Altınok: Gerekli tedbir alınmazsa Ankara'da çok ciddi kayıplar olacak

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Meclisi Temmuz ayı Meclis Toplantısında söz alan Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, Ankara'da yaşanan sel felaketlerine ilişkin ABB'yi eleştirdi.

Altınok, yağmurların ardından Ankara'da ortaya çıkan manzaraların Cumhuriyet'in başkentine yakışmadığını söyledi.

Tüm uyarılara rağmen ızgara ve mazgalların temizlenmediğini belirten Altınok şunları söyledi;

"Yağmurlar nereye gidecek"

İlk yağmur yağdıktan sonra uyardım dedim ki; bakınız acilen bu ızgara ve mazgalları temizleyin bir daha bu şiddetle veya daha şiddetli yağmur yağarsa Ankara'da insanlarımız ölür diye. Ama giden canları bir daha telafi edemeyiz bu gözüküyor. Yağmur yağdı insanlarımız öldü. Altındağ'da öldü Akyurt'ta öldü...Yine uyardım acilen ızgara ve mazgalların temizlenmesi lazım. Çünkü yağan yağmurla taş geliyor, naylon geliyor, ızgara ve mazgallar doluyor yağmurlar nereye gidecek ?

Yüksek ilçeler coğrafi ve topoğrafik yapısı bizim yüksek, çıkarken tepeye inerken yokuş aşağı inersiniz. Bu yağmur yokuş aşağı doğru inecek önünde ne varsa alıp götürecek, ve ikincisinde de Akyurt'ta 2 vatandaşımız hayatını kaybetti.

"Her türlü imkanını seve seve seferber etmeye hazırız"

Gene uyardım hatta bunları dedim ki bir ihtiyaç varsa Keçiören Belediyesi olarak yine söylüyorum belediyemizin her türlü imkanını seve seve seferber etmeye hazırız bir canı bir daha getiremeyiz, yine uyardık ve yağmur yağmaya başladı.

Bir sağlık ocağı açılışımız vardı bizim çıktım çarşı Pazar gezecektim ama yollar kanyon, sel  uyardım dedim ki "Sevgili Keçiörenliler, bazı mahallelerimize yağmayabilir ızgara ve mazgallar temizlenmedi nolur dikkatli olun. ASKİ'yi de acilen görev başına çağırıyorum dedim" diye konuştu.

"ASKİ'ye gerekli desteği verelim"

Meclis kürsüsünden yetkililere seslenen Altınok "Ankara'da canlar gidecek ne olur bu ızgara ve mazgalları temizleyin. Yağmur kanalımız yeterli değilse büyükşehir belediye meclisine getirsin ASKİ'ye bütün gruplarımız ne istiyorsa verelim? Kredi anlamında eğer ASKİ'nin bunu yapacak yağmur kanal projesini tamamlayacak veya yağmur kanalı olmayan yerlere yağmur kanalı yapma çalışması varsa desteği verelim." dedi.

" Ankara'da çok ciddi can kayıp olacak"

Altınok, dikkat çeken bir uyarıda bulunurken şunları aktardı;

Bir vatandaşlık görevi olarak söylüyorum. Şu anda meteoroloji yağmur yok diyor ama sonbahar yağmurları geliyor, gereken tedbirleri almazsak Ankara'da çok ciddi can kayıp olacak. Bunu uyarısını yapıyor, vebal görüyorum. Bunu da siyasi maksatla söylemiyorum 3 ayda bir ızgara ve mazgalların temizlenmesi lazım

http://www.ankaramasasi.com/haber/1634273/turgut-altinok-gerekli-tedbir-alinmazsa-ankarada-cok-ciddi-kayiplar-olacak
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.