Kırıkkale Sulakyurt'ta gerginlik

Kırıkkale'nin Sulakyurt ilçesinde MHP'li Belediye Başkanı İsmail Bildik ile AK Parti Kadın Kolları Sulakyurt İlçe Başkanı Hatice Tat'ın yakınları arasında kavga yaşandı. Darp raporu alan taraflar birbirinden şikâyetçi oldu.
Mevlüt Peker
|
18 Temmuz 2022, Pazartesi - 16:03
Kırıkkale Sulakyurt'ta gerginlik

Kırıkkale'nin Sulakyurt ilçesinin Milliyetçi Hareket Partili Belediye Başkanı İsmail Bildik ile AK Parti Kadın Kolları Sulakyurt İlçe Başkanı Hatice Tat'ın yakınları arasında fiziksel şiddet yaşandı. Husumet kaynaklı olduğu ileri sürülen kavga sonrası taraflar soluğu hastanede aldılar. Darp raporu alan taraflar birbirinden şikâyetçi oldu.

Başkan Bildik: 'İşgaliye bedel ödemeyiz' dediler

Sulakyurt Belediye Başkanı Bildik, tedavi gördüğü hastane çıkışında yaptığı açıklamada neler yaşandığını şu şekilde anlattı:

“Bugün ilçe merkezinde vatandaşlarımızla sohbet esnasında oradan bir kıraathane sahibi arkadaş gelip kendilerinin işgaliye bedeli ödemeyeceklerini bize söylediler. Normalde orası, oradaki park belediyeye ait. Oraya işgaliye bedeli ödemeleri gerekiyor. Biz de ‘yasal olan neyse o olacak, kusura bakmayın arkadaşlar’ dediğimizde (AK Parti Kadın Kolları Sulakyurt İlçe Başkanı Natice Tat'ın) ağabeyi olan şahıs bize orada tehditler savurdu ve hakaret etti. Ve o esnada 3 kardeş bir baba dördü hepsi birlikte darp ettiler bizi. Biz de emniyete giderek şikayetimizi verdik. İlçe Hastanesinden Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine sevk ettiler. Burada da gerekli işlemler yapıldı. Ufak tefek şeylerimiz var ama şikayetçi olduk. İlçemiz adına üzücü bir şey. Keşke böyle bir şey olmasaydı. Maalesef talihsiz bir olay yaşandı. İnşallah bundan sonra böyle bir şey olmaması dileğimizdir.”

MHP'den açıklama: Başkanımızın yanındayız

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kırıkkale İl Başkanı Murat Abalı da açıklamasında, “Bugün talihsiz bir olay yaşanmıştır. Sulakyurt belediye başkanımız Sulakyurtlu hemşehrileriyle istişare ederken, sohbet ederken görevi başındayken bir darp olayı ile karşı karşıya, talihsiz bir olayla karşı karşıya kalmıştır. Belediye başkanıma geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Teşkilatımızın tüm mensupları da belediye başkanımızın yanında ve arkasındadır.” mesajı verdi.

Olay sonrası 2 kişi gözaltına alınırken, gece boyunca ilçede gerginlik devam etti.

AK Partili Hatice Tat'tan açıklama

Neler yaşandığını sosyal medya hesabında anlatan AK Partili Hatice Tat ise, Belediye Başkanı İsmail Bildik'i darp ettiği ileri sürülen kişinin kocası olduğunu, "muhtar" olarak anılan kişinin ise kocasının ağabeyi olduğunu belirterek, Belediye Başkanı İsmail Bildik'in iddialarına yanıt verdi.

Kocasının muhtar olan ağabeyi ile Belediye Başkanı İsmail Bildik arasında uzun süredir husumet bulunduğunu belirten Hatice Tat, "Belediye Başkanı ile eşimin ağabeyi tartışmış, Belediye Başkanı da arabasından sopa alıp muhtara vurmuştur. Kafası yarılan, kanlar içinde kalan ağabeyini gören kocam olaya müdahale etmiştir, kavgayı ayırıp ifadeler verildikten sonra Belediye Başkanı 'saldırıya uğradım' diyerek il teşkilatından adam toplayıp 1 kişiye 40 kişinin karşılık vermesini istemiştir. Bu ne kadar adamlığa sığıyor? Bahsi geçen muhtarın basın açıklamasında ifade edildiği gibi 3 tane oğlu yoktur, 2 tane kızı vardır. Onlar da 13 ve 15 yaşlarındadır. Belediye Başkanı bu kadar yalan ve mağduru oynayan birisidir. Şimdi bir belediye başkanı düşünün ki memleketinden esnaflık yapan birisi onun partisinden değil diyerek 'senin iş yerini kapattıracağım, sizi bu ilçede barındırmayacağım' diyebilir mi? Düşünün ki 'beni darp ettiler' diyerek ilden teşkilat toplayıp memleketlisini darp ettirmek istiyor. Sulakyurt AK Parti Kadın Kolları Başkanı olarak şiddeti kınıyorum. Hele ki mğduru oynayıp şiddet yaratan şahsi meselesini siyasi mesele hâline getirenleri de kınıyorum." ifadelerini kullandı.

Hatice Tat, basına verdiği demeçte ise şunları söyledi:

"Olayın başlangıcı bir gün öncesine dayanıyor. Cumartesi günü Kırıkkale Belediye Başkanımız Sayın Saygılı’nın ev sahibi olduğu düğünden ayrılmak üzereyken, Sulakyurt Belediye Başkanı İsmail Bildik seslenerek beni ve yanımdaki İl Yöneticisi arkadaşımı masasına davet etti. Masada sohbet arasında arada ben olmasam eşimin iş yerini bugüne kadar çoktan kapatacağını ifade etti. Şaşkınlıkla kendisine sebebini sorduğum da ise muhtar olan kayın biraderimin kendisine usulsüzlük iddiası ile açmış olduğu davadan kaynaklı husumeti gerekçe gösterdi. Eve döndüğümde bu konuyu tatsızlık çıkmasın diye aksettirmediğim halde Pazar günü 13:48’de İsmail Bildik’in beni araması 'kocan ve kaynın beni darp etti, ben de şimdi teşkilata haber verdim onları dövdüreceğim' demesiyle haberdar oldum. Dehşetle ilçe meydanına koştum. Kavgadan yaklaşık birkaç saat sonra ilçe meydanı kalabalıklaştı, ikinci bir kavga çıktı. Emniyet güçleri olaya müdahale etti. Ben de 15 yaşındaki oğlumu da alarak hengamede yaralanan eşim ve 3 kayınbiraderimin sevk edildiği Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi'ne geçtim. Gerginlik orada da devam etti. Beni en çok üzen ise Milletvekili Danışmanının haddini ve maksadını aşarak, yalan beyanlarla orada bulunan kalabalığı sürekli tahrik etmiş olmasıdır. Olayların daha fazla büyümesi ile birlikte, o an ne yapacağımı bilemediğim için İl Başkanım Mustafa Kaplan’ı aradım. Bunun üzerine bahsettiğim danışman İl Başkanıma dahi meydan okuyan, hakarete varan ifadeler kullandı. Yapılan haberler de gerçeği yansıtmamaktadır. Sülalemiz Sulakyurt’un bilinen ailelerinden biridir ve uyuşturucu konusunda yapılan haberler gerçek dışıdır. Yargı gereğini yapacaktır. Sulakyurt küçük bir ilçe, yaşananlardan dolayı çok üzgünüm."

AK Partili Hatice Tat'ın yakınları ile Sulakyurt Belediye Başkanı İsmail Bildik arasında yaşanan gerilimde kimin haklı olduğunu yargı söyleyecek.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1659019/kirikkale-sulakyurtta-gerginlik
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.