Ayfer Yılmaz: "“Krizi yaratan krizi nasıl çözer?”

İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Ayfer Yılmaz, ekonomik krizin baş sorumlusunun Ak Parti olduğunu belirterek, “Krizi yaratan krizi nasıl çözer?” dedi.
Ersin Küçükbarak
|
25 Ağustos 2022, Perşembe - 15:00
Ayfer Yılmaz: "“Krizi yaratan krizi nasıl çözer?”

Ayfer Yılmaz Ankara Masası Gündem programında Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik’in konuğu oldu.

“Ekonomik krizi çözerse yine Ak Parti çözer” söyleminin hatırlatılması üzerine Yılmaz “Mümkün değil” cevabını verdi.

Yılmaz şunları söyledi:

“ Çünkü bu krizin baş sorumlusu onlar. Krizi yaratan krizi nasıl çözer? Daha kendi eğilimlerinin içinde 20 yıllık iktidarlarında belli bir yerde yaratılan kaynağı diğer bir küçük gruba aktarmanın dışında o sermayenin de bir türlü Türkiye’de olmayıp yurt dışına kaçmış olmasından başka başarı hikayesi olarak koyabileceğimiz – geçici büyümeler dışında- insana yansımayan tabloda ne söyleyebiliriz?

Ayfer Yılmaz, “Ekonomik sorunları çözerse Ak Parti çözer” söyleminin vatandaşa geçmediğini insanların buna inanmadığını vurguladı.

Yılmaz şöyle devam etti:

“Halkın buna inanması sofrasına sadece sade suya makarna haşladığı bir gün ona geçmiyor. Çocuğu okula gidecek defterini kalemini bir tane fazla bir ayakkabı alamadığı gün geçmiyor. Kredi çekmiş kredisini ödeyemeyen memura geçmiyor. Kredi almak isteyen bir başka çalışana kredi tahsis edilmediğinde geçmiyor. Görüyor alamıyor büyük bir yoksunluk var. Çıkar cebindeki telefonu gibi aşağılamalar artık geçmiyor. Toplumu bu tanımamak. Rahatlıkla söyleyebilirsiniz bunu bize kamuoyu, toplum, bizim çevremiz böyle diyor diyebilirsiniz. Ama bunu bir söylem olarak getirirsiniz arkaya dönüp baktığınız zaman bunu size söyleyen kesime dönüp üst perdeden sabredin, şükredin demezsiniz eğer toplum size bunu söylüyorsa”

http://www.ankaramasasi.com/haber/1739374/ayfer-yilmaz-krizi-yaratan-krizi-nasil-cozer
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.