Yıldırım Kaya, Ankara'da öğretmenlere gerçekleştirilen polis müdahalesine tepki gösterdi

CHP'li Yıldırım Kaya, Ankara'da Milli Eğitim Bakanlığına yürümek isteyen öğretmenlere yapılan polis müdahalesi ile ilgili, "Polis saldırısını kınıyorum. Emekçilerine dokunmayın. öğretmenlerimizi derhal serbest bırakın" dedi.
Ecem Çetin
|
30 Ağustos 2022, Salı - 16:17
Yıldırım Kaya, Ankara'da öğretmenlere gerçekleştirilen polis müdahalesine tepki gösterdi

Taban maaş hakkı ve temel taleplerini dile getirmek için Ankara’da toplanarak eylem yapan Özel Sektör Öğretmenler Sendikası üyeleri polisin müdahalesi ile karşılaştı.

Polisin müdahalesinin ardından sendika başkanı ve üyelerinden oluşan grup,  Madenci Anıtı önünde açıklama yapmak istedi. Ancak polis, grubun bu talebine de izin vermedi. 

Polis gruba biber gazı ile müdahale ederken, çıkan olaylarda  3 avukat, 2 öğretmen 5 kişi gözaltına alındı. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, öğretmenlere gerçekleştirilen müdahaleye sosyal medya hesabından tepki gösterdi. 

Kaya, yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: 

"Öğretmenlerimizi derhal serbest bırakın"

"Kölelik şartlarında çalıştırılan @ogretmensendika öğretmenlerinin Ankara'da geçekleştirdikleri eyleme yönelik polis saldırısını kınıyorum. "

"@AnkaraValiligi Sn. @vasipsahin ve @EmniyetAnkara eğitim emekçilerine dokunmayın. Gözaltına alınan öğretmenlerimizi derhal serbest bırakın."

http://www.ankaramasasi.com/haber/1744286/yildirim-kaya-ankarada-ogretmenlere-gerceklestirilen-polis-mudahalesine-tepki-gosterdi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.