AK Parti'de anketler ve ekonomiye ilişkin değerlendirmeler

2023 seçimlerine hazırlanan AK Parti'de son seçim anketlerine ilişkin "Seçim atmosferine girildiğinde tablo değişir" görüşünün ağırlıkta olduğu belirtildi. AK Partili kurmayların ekonomiyi daha iyi hale getirmek için bazı düzenlemeler üzerinde çalıştığı öğrenildi.
Ankara Masası
|
02 Eylül 2022, Cuma - 09:36
AK Parti'de anketler ve ekonomiye ilişkin değerlendirmeler

Haziran 2023 seçimleri için geri sayım sürerken, AK Parti kurmayları seçim çalışmalarını hızlandırdı.

 21 yıllık iktidar döneminde hazırlanan 5 seçim beyannamesi masaya getirilirken, AK Parti yetkililerinin seçim öncesi ekonomide rahatlama sağlayacak düzenlemeler üzerinde çalıştığı gelen bilgiler arasında.

Son anketlerde yüzde 35-37 arasında değişen AK Parti oylarına ilişkin değerlendirmeler yapılırken, "İnsanlar böyle dönemlerde anketlere kızgınlıklarını, öfkelerini, temennilerini, hatta ikinci tercihlerini yansıtırlar. Seçim atmosferine girildiğinde tablo değişir. Sandığa gidildiğinde ne yapılacağı önemli" yorumları yapılıyor.

Duvar'dan Nergis Demirkaya'nın, AK Parti yetkililerinden edindiği bilgiye göre son oy oranlarıyla ilgili 9 ay varken bu anketlere “seçmen eğilimi” olarak bakılması gerektiği belirtiliyor. 

"Ekonomiye daha iyi hale getirmek zorundayız"

Ekonomiyle ilgili sorunlarda muhalefete göre daha avantajlı oldukları üzerinde duran AK Parti yetkilerinin " ekonomiyi 1-2 tık daha iyi hale getirmek zorundayız" değerlendirmesi yaptığı gelen bilgiler arasında. Bu kapsamda ocak ayında asgari ücret artışı, dar gelirlilerin desteklenmesi kapsamında yeni düzenlemelerin hayata geçirileceği ifade ediliyor.

Söylem vurgusu

AK Parti kurmayların seçim öncesi söylem üzerinde de çalıştığı bilgisi paylaşıldı. Oy kaybının önüne geçmek için kutuplaştırıcı politikalar yerine daha daha kucaklayıcı bir söylemin gerekliliği vurgulandı. AK Parti'de seçim stratejilerinin bu yönde planladığı aktarıldı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1753693/ak-partide-anketler-ve-ekonomiye-iliskin-degerlendirmeler
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.