Yaşar Neslihanoğlu: Siyaset yapmak için hukuka aykırı önergeler vermek olmaz

ABB Meclis'inde su tarifelerine ilişkin AK Parti tarafından verilen önergenin hukuka aykırı ve yasal olmadığını söyleyen Yaşar Neslihanoğlu, "Siyaset yapmak için böyle bir önerge verilir mi? Su ile ilgili tarifeyi yaparken, bu tarifeyi oylarken siz Meclis'te değil miydiniz? O zaman niye sessiz kaldınız?" ifadelerine yer verdi. Neslihanoğlu, elektriğe, doğalgaza, akaryakıta indirim mi geldi, böyle bir önerge geliyor? " diye sordu.
Ecem Çetin
|
12 Eylül 2022, Pazartesi - 19:30
Yaşar Neslihanoğlu: Siyaset yapmak için hukuka aykırı önergeler vermek olmaz

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Eylül Ayı Meclis Toplantısı 1. Birleşimi gerçekleştirildi. 

AK Parti Grubu tarafından su tarifelerinde yüzde 50 indirim yapılmasına ilişkin Meclis'e önerge verildi. 

Önerge üzerine söz alan ABB Meclisi Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Yaşar Neslihanoğlu, önergenin siyaset yapmak için yapıldığını, önergenin hukuka aykırı ve yasal olmadığını söyledi. 

"Böyle bir önerge verilip, verilmeyeceğini düşünmek  gerekir"

Neslihanoğlu "AK Parti Grup Başkanvekili tarafından verilen bir önerge var. Su tarifelerinde, su fiyatlarında yüzde 50 indirim uygulansın. Siyaset yapmak için, siyasi söylemlerde bulunmak için, hukuka aykırı önergeler vermek olmaz. İlk önce böyle bir önerge verilip, verilmeyeceğini düşünmek, tartmak, tartışmak gerekir. Siz farklı ülkede ben farklı ülkede mi yaşıyorum arkadaş? Elektriğe indirim mi geldi 10 gün önce. Doğalgaz da mı indirim oldu?, Akaryakıtta mı indirim oldu?, Mal ve hizmet alımlarımda mı indirim oldu?, TÜİK verilerinde düşmemi oldu da böyle bir önerge geliyor? Bunun bir sebebini açıklar mısınız? " ifadelerini kullandı. 

Siyaset yapmak için böyle bir önerge verilir mi?

ASKİ'nin bir işleyişi olduğunu söyleyen Neslihanoğlu, "Daha dün yüzde 20 elektriğe zam geldi. Sanayide yüzde 50 zam geldi. Akaryakıt fiyatları belli. Doğalgaza zam geldi. İnsanlar kışı nasıl geçireceğim diye düşünüyor. Bunlarda bir düşüş yapılsın, ama bu ASKİ'nin de bir işleyişi var. Şu an 1 metreküp suyun maliyeti, yaklaşık 24 TL. Bunun 6.3 lirası elektrik maliyeti. ASKİ'nin gider bütçesi 6. 9 milyar. Burada ki elektrik maliyeti 1. 8 milyar. Bir önerge verirken, akıl mantık işi düşünüp, tartacağız neye göre önerge veriyoruz. Siyaset yapmak için böyle bir önerge verilir mi? " şeklinde konuştu. 

Neslihanoğlu, son olarak şunları söyledi: 

"Su ile ilgili tarifeyi yaparken  siz Meclis'te değil miydiniz?"

"ASKİ, bakım onarım yapmayacak mı?, Araçları mazot yakmayacak mı? Doğalgaz yakmayacak mı? Personeline maaş ödemeyecek mi? Bu önergenin yasal olmadığını bile bile sadece Meclis gündemine alınsın diye, bir önerge vermek son derece yanlış. Sayın Murat başkan buradan siyaset olmaz. Hukuka uygun, hukuka aykırı olmayan önergeler vereceksiniz. Su ile ilgili tarifeyi yaparken, bu tarifeyi oylarken siz Meclis'te değil miydiniz? O zaman niye sessiz kaldınız?"

http://www.ankaramasasi.com/haber/1772549/yasar-neslihanoglu-siyaset-yapmak-icin-hukuka-aykiri-onergeler-vermek-olmaz
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.