Murat Ilıkan: Yeşil alanları rant alanlarına dönüştürülecek planlar yapmayalım

ABB Meclisi MHP Grup Başkanvekili Murat Ilıkan, Şirindere Vadisi'nin yapılaşmaya açacak planın reddedilmesinin ardından meclis üyelerine teşekkür etti. Bölgenin Ankara'nın elinde kalan nadir hava koridorlarından olduğunu belirten Ilıkan "Bu alanları rant alanına dönüştürecek planları yapmayalım." dedi.
Ankara Masası
|
14 Eylül 2022, Çarşamba - 12:03
Murat Ilıkan: Yeşil alanları rant alanlarına dönüştürülecek planlar yapmayalım

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Eylül Ayı Meclis Toplantısı 2. Birleşimi'nde ODTÜ arazisinin yanında, Çukurambar'ın arkasındaki Şirindere Vadisi'nin yapılaşmaya açılması önerisi reddedildi.

Önerinin reddinin ardından söz alan ABB Meclisi MHP Grup Başkanvekili Murat Ilıkan, meclis üyelerine teşekkür etti.

Ankara'nın geçmişte dereler ve vadiler kenti olarak anıldığını hatırlatan Ilıkan "Bugün Ankara’da son geldiğimiz noktada, 7-8 vatandaşımızı sele kurban verdik. Bütün şehircilerin ve kent uzmanlarının ortak noktası ne çıktı; vadi tabanlarında yapılaşmanın ne kadar mahsurluğu olduğunu." dedi. 

"Şehrimizin nefes alacak alanlara ihtiyacı var"

"Şirindere Vadisi Ankara’nın elinde kalan nadir hava koridorlarından, hava yataklarından bir tanesi." diyen Ilıkan "Orada geçmişte kentsel dönüşüm yapılmış, belli başlı gecekondu sahiplerinin mağduriyetleri var. Başka bir çözüm varsa o çözümler aransın. Ama bu vadiyi gelin hep birlikte muhafaza edelim. Böyle yoğun yapılaşmanın önünü açmayalım. Şehrimizin nefes alacak alanlara ihtiyacı var." ifadelerini kullandı.

Ilıkan, yeşil alanların rant alanlarına dönüştürülmesine izin verilmemesi gerektiğinin altını çizdi.


http://www.ankaramasasi.com/haber/1779094/murat-ilikan-yesil-alanlari-rant-alanlarina-donusturulecek-planlar-yapmayalim
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.