Demokrat Partili Enginyurt'tan "fitne" eleştirisi

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu milletvekili Cemal Enginyurt, İyi Parti tabanının Cumhurbaşkanı adayı olması halinde CHP Lideri Kılıçdaroğlu’na oy vermemesi için hiçbir sebep bulunmadığını söyledi. Enginyurt, “Kemal bey ile kazanamayız” algısı yaratılmaya çalışıldığını belirtti ve bunu “fitne” olarak niteledi.
Ersin Küçükbarak
|
28 Eylül 2022, Çarşamba - 16:06
Demokrat Partili Enginyurt'tan "fitne" eleştirisi

Cemal Enginyurt Ankara Masası Gündem programında Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik’in konuğu oldu.

“İyi Parti tabanı Kemal Kılıçdaroğlu’na Cumhurbaşkanlığı seçiminde oy verir mi?” sorusunu yanıtlayan Enginyurt, İyi Parti tabanının MHP ve Ak Parti Genel Başkanlarına karşı olduğuna işaret etti.

“Erdoğan'ın yönetimini kabullenmeyen bir parti tabanı niye sayın Kılıçdaroğlu'na oy vermesin?”

Enginyurt, “Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın yönetimini kabullenmeyen bir parti tabanı niye sayın Kılıçdaroğlu'na oy vermesin?” dedi.

Cemal Enginyurt şöyle devam etti:

"İYİ Parti tabanı, Devlet beye ve Tayyip beye karşı olanların oy verdiği bir taban. İYİ Parti tabanı, Türkiye'nin kötü yönetildiğine inanarak milletçi muhafazakar olmasına karşılık veya ulusalcı, Atatürkçü kimliği olanlar tarafından bu iktidara karşı olarak oy verilen bir parti. Dolayısıyla Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın yönetimini kabullenmeyen bir parti tabanı niye sayın Kılıçdaroğlu'na oy vermesin? Ekmelettin İhsanoğlu'na yüzde 38 oy verdik bizde. Onun seçilmesi için, Milliyetçi Hareket Partisi Ordu İl Başkanı'ydım çalıştık, mücadele ettik de, o gün CHP'ye oy verdik de, CHP'nin adayına oy verdik de, birlik ortak aday değil mi? MHP ile CHP ortak aday çıkarttı. Bugün vermemesi için hiçbir sebep yoktur. "

“Bu yapılanlar fitne”

Demokrat parti Genel Başkan yardımcısı Enginyurt, “Siz bir tweet atmıştınız . Kazanırız dostlar kazanırız yeter ki fitneye müsaade etmeyelim, kazanırız. Bu yapılanlar fitne mi?” şeklindeki soruya da şu yanıtı verdi:

 "Fitne tabi. Çünkü, özellikle trol dediğimiz kesimler bir algı yaratmaya çalışıyorlar. Kemal bey ile kazanamayız. Ne gördüğünüz Kemal beyde ya da ne gördük Kemal beyde. Vatan sevgisinden şüphemiz mi var? Devlete olan bağlılığından şüphemiz mi var? Namusu, haysiyeti, şerefinden endişemiz mi var? Aklından mı endişemiz var?

http://www.ankaramasasi.com/haber/1805645/demokrat-partili-enginyurttan-fitne-elestirisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.