Kurtuluş Kara: EGO bizi kiralasın

TÖHOB Başkanı Kurtuluş Kara, Ankara'da ulaşım sorunun önüne geçmek için EGO'nun özel halk otobüslerini kiralaması önerisinde bulundu. Akaryakıta gelen zamların ardından esnafın zor durumda olduğunu vurgulayan Kara "Ulaşım esnafı bitti" dedi.
Ankara Masası
|
12 Ekim 2022, Çarşamba - 13:42
Kurtuluş Kara: EGO bizi kiralasın

Kurtuluş Kara, Ankara Masası Haber Müdürü Ersin Küçükbarak'ın konuğu oldu.

Kara, akaryakıt ve parça maliyetlerindeki artışın ardından ulaşım sektöründe yaşanan sıkıntılara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Türkiye'de 28 bin özel halk otobüsü olduğunu belirten Kara, 2 milyona yakın kişinin bu sektörden ekmek yediğini bildirdi.

Kara, otobüsçülerin zor durumda olduğunu ifade ederken, " Ulaşım sektörü şuanda bitti" şeklinde konuştu.

Akaryakıta 7 gün içinde yüzde 25 zam geldiğini hatırlatan Kurtuluş Kara "Ulaşım esnafının bir ayda 27 bin TL zararı var. Ulaşım sektörü, akaryakıt zamlarıyla bitme noktasına geldi. Bir yolcu 3.9 liraya geliyor. Bin kişi taşısa taşımıyor da 3 bin 900 lira. Otobüsün gideri, akaryakıt fiyatlarıyla 5 bin liraya çıktı." dedi.

Ücretsiz taşınan sayısının 30 kaleme yakın olduğunu da belirten Kara "Hükümet, önüne gelene engelli raporu veriyor. Ulaşım sıkıntısının tek sebebi akaryakıt değil." diye konuştu.

"Bizleri kiralasınlar"

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) yetkililerine seslenen Kara "Biz Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığından da yardım almayalım. Vatandaşlarımıza yük olmayalım. EGO Genel Müdürlüğü bizim gibi bir şirket.  Bizleri kiralasın, belli bir parayla oturup anlaşalım. Akaryakıtları da şoförleri de onlar versin, hizmet kalitesini artıralım." önerisinde bulundu. Kara, ABB'den acilen sübvanse beklediklerini de sözlerine ekledi.

Kara, ABB Meclisi'ndeki tüm parti gruplarıyla görüşerek sorunlarına çözüm bulmaya çalıştıklarının altını çizerek "AK Parti’den başka partiye oy vermedim. AK Parti bizim partimiz. 4 tane grup başkanvekiliyle sürekli görüşüyoruz. Bizim hiçbiriyle sorunumuz yok. Ancak Adnan Beker’le esnafa daha yakın olduğu için onunla daha çok görüşüyoruz. Esnafın partisi olmaz." dedi.

Kara, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşme talebinde bulunurken "Yanlış bilgi iletiyorlar galiba, oturup konuşsak adım atılır" şeklinde konuştu.

Kara, Ankara Büyükşehir Belediyesi önünde davul zurna çalma olayına ilişkin de konunun yanlış anlaşıldığını vurguladı.

"Pazartesi araç bulamazsınız"

ABB'den aldıkları ücretsiz binenler için 5 TL, abonmanlar için 4 TL'lik gelir desteğinin 15 Ekim'de sona ereceğine de değinen Kara, meclisin bu konuyla ilgili bir karar alması gerektiğini söyledi.

Suya yapılan indirimin ardından zam taleplerinin olumsuz karşılandığını aktaran Kara, destekler kesilirse pazartesiden itibaren Ankara'da özel halk otobüslerinin sefere çıkmasının zor olduğunu vurguladı.

Kara, Kayseri, İstanbul başta olmak üzere 48 ili gezdiğini en berbat sisteminin Ankara'da olduğunu bildirdi. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/1830741/kurtulus-kara-ego-bizi-kiralasin
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.