Milyonlarca borçluyu ilgilendiren af TBMM gündemine geliyor

Milyonlarca borçluyu ilgilendiren AK Parti'nin af niteliğindeki düzenlemeleri içeren torba kanun teklifi Genel Kurul gündemine alınarak hızla kanunlaştırılacak. Teklifle beraber 10 milyon kişi kara listeden çıkacak.
Ersin Küçükbarak
|
13 Ekim 2022, Perşembe - 10:56
Milyonlarca borçluyu ilgilendiren af TBMM gündemine geliyor

AK Parti’nin af niteliğindeki düzenlemeleri içeren torba yasa teklifinin Meclis süreci bugün başlıyor. Teklif önce TBMM Plan Bütçe Komisyonu’nda ele alınacak. Görüşmeler bugün başlayacak. Teklifin gelecek hafta Genel Kurul gündemine alınarak hızla kanunlaştırılması bekleniyor.

Dünya gazetesinde yer alan habere göre, 52 maddelik Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifinde milyonlarca borçluyu ilgilendiren düzenlemeler yapılacak. Ödenmemiş çek senet borçları ile kredi kartı borçları yüzünden kara listeye alınan 10 milyon kişiye sicil affı getiren yasa teklifi ile Temmuz 2023’e kadar borçlarını ödeyen ve yapılandıranlar kara listeden çıkacak. 27 milyar lirayı aşan öğrenci kredilerinin geri ödeme şartları da teklifle yeniden düzenleniyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1831506/milyonlarca-borcluyu-ilgilendiren-af-tbmm-gundemine-geliyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.