Avrupa'da haftada 4 gün eğitim modeli

Avrupa'da iş dünyası haftada dört günlük çalışma sistemini denemeye başlamasının ardından şimdi de eğitim için çalışmalara başlandı. Tasarruf planlarını hayata geçiren ülkelerde eğitim ve öğretimin dört güne indirilmesi gündemde.
Onur Çetinkaya
|
27 Ekim 2022, Perşembe - 10:54
Avrupa'da haftada 4 gün eğitim modeli

Avrupa’daki enerji krizi sonrası birçok şirket, haftada dört gün çalışma modeline geçebileceklerinin sinyalini vermişti. Avrupa genelinde birçok kuruluş ve uzman, bu sistem sayesinde daha fazla tasarruf sağlanabileceğini de açıklamıştı.

Eğitim 4 gün olabilir

Tüm bu tasarruf önlemlerinin ortasında Avrupa’da bazı ülkeler, verilen bütçeleri yetersiz bulurken, okulları haftada dört güne indirme planları gündeme geldi.

İngiltere’de Okul ve Kolej Liderleri Derneği ASCL tarafından bir uyarı yayınlandı. "Artan maliyetler ve yetersiz destek nedeniyle İngiltere’de okulların yarısından fazlası personeli azaltmayı ve zaman çizelgelerini değiştirmeyi düşünüyor" ifadeleri kullanıldı.

Eğitimciler destekliyor, veliler tepkili 

İzlanda'da da uzmanlar, geçen yıl yaptıkları araştırma ile, dünyanın şimdiye kadarki en büyük haftada 4 gün çalışma denemesinin büyük başarıyla sonuçlandığını duyurmuşlardı.

Ancak İngiliz basını, bu tartışmaların özellikle velilerin tepkisini çektiğini yazdı. Eğitimciler ise aynı görüşte değil. Eğitimciler, yüzde 60’ından fazlası tasarruf için bir gün az eğitim vermeyi desteklediğini aktardı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1872617/avrupada-haftada-4-gun-egitim-modeli
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.