Tahıl koridoru anlaşması uzatıldı

Ukrayna Altyapı Bakanlığı,19 Kasım'da süresi dolacak olan Karadeniz Tahıl Anlaşması'na dair önemli bir açıklamada bulundu. Bakanlık İstanbul'da imzalanan anlaşmanın 120 gün uzatıldığını duyurdu.
Onur Çetinkaya
|
17 Kasım 2022, Perşembe - 10:25
Tahıl koridoru anlaşması uzatıldı

24 Şubat’ta Rusya’nın Ukrayna’yı işgale başlamasıyla çıkan savaşın en önemli yan sonuçlarından biri küresel gıda bunalımını başlatmış olması oldu.

Mayıs ayında başlayan müzakereler sonucunda, Rusya ve Ukrayna, Türkiye ve BM ile 22 Temmuz’da ayrı ayrı anlaşmalar imzaladı ve Karadeniz’de oluşturulan koridor üzerinden tahıl ihracatı başladı. 

22 Temmuz’da yapılan Tahıl Koridoru Anlaşması, 19 Kasım Cumartesi günü sona erecek.

"Anlaşmanın devam edeceği kanaatindeyim"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna tahılının Karadeniz üzerinden ihracına izin veren ve süresi Cumartesi günü sona erecek olan anlaşmanın uzatılabileceğine inandığını söyledi.

G20 Zirvesi için gittiği Bali’de açıklamalar yapan Erdoğan "Anlaşmanın devam edeceği kanaatindeyim. Döner dönmez yine başta Sayın Putin olmak üzere görüşmelerimizi devam ettireceğiz. Çünkü barışın yolu diyalogdan geçer biz bu konuda kararlı olduğumuzu hep söyledik. Ve bu sürecin devam etmesi zaten tüm dünya için geçerli olan bir şeydir" dedi.

Tahıl koridoru anlaşması uzatıldı

Anlaşmanın bitimine 2 gün kala sevkiyata ilişkin açıklama geldi. Açıklamada Karadeniz tahıl anlaşmasının 120 gün daha uzayacağı belirtildi.

Ukrayna Altyapı Bakanı Oleksandr Kubrakov, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Karadeniz tahıl anlaşması 120 gün daha uzatılacak. Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Guterres, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile birlikte gıda kriziyle mücadelede önemli bir adıma daha imza attı" ifadelerini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1939760/tahil-koridoru-anlasmasi-uzatildi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.