Murat Köse: "Liste konusu Mansur Yavaş'ın gerçek halini gösteren önemli bir konu"

ABB AK Parti Grup Başkanvekili Murat Köse, sosyal yardım alanların listesini ilçe belediyelere gönderen ABB'yi eleştirdi. Tüm başvuru yapanların listesinin belediyelere gönderildiğini iddia eden Köse "Tüm listeyi vererek bizim bu işi yapmamamıza ya da bu işin içinde bulunmamızı istemişler. Bu ihtiyaç sahipleri üzerinden yapılan bir istismardır. " dedi. Köse, ayrıca Mamak'ta arsa, araç sahibi insanların yardım aldığını sözlerine ekledi.
Ecem Çetin
|
28 Kasım 2022, Pazartesi - 12:59
Murat Köse: "Liste konusu Mansur Yavaş'ın gerçek halini gösteren önemli bir konu"

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) AK Parti Grup Başkanvekili ve Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, ABB 2023 Mali Yılı Bütçesi'ne ilişkin Musuki Muallim Mektebinde kahvaltılı basın toplantısı düzenledi.

Köse, konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. 

"Bu bir kere usulsüzdür"

Murat Köse, Ankara Masası'nın 'Yardım yapılacak vatandaşların listeleri Büyükşehirden istenmişti. Bu konuda listelerin tamamı belediyelere ulaştı mı? Hak etmeden, yüksek geliri olanların et desteği aldığı söylendi. Mamak’ta böyle isimler çıktı mı ? Büyükşehir Belediyesi bu isimleri istedi. Siz elinizde böyle bir liste varsa Büyükşehire yolladınız mı?' sorusuna şu cevabı verdi: 

"Bu liste konusu, Ankara Büyükşehir Belediyesinin ve Mansur Yavaş'ın gerçek halini gösteren önemli bir konu. Bu konu gündeme geldiğinde CHP Grup Başkanvekili sayın Yaşar Neslihanoğlu, hafıza kartlarında bunu belediye başkanlığına ulaştırmak üzere Meclis'te teslim etti. Bu bir kere usulsüzdür. Kişi bilgilerinin gizliliğine ihlal etmiştir bu davranışıyla. Biz tabi bunu kabul etmedik ve resmi olarak yardımı kesilen vatandaşlar listesini istedik. Tüm belediye başkanlarımız bunu talep etti. Talep ettiğimiz şey yardımı kesilen insanlarımızın listesi. Versin ki biz hemen onları yerine getirelim diye düşünmüştük. Ancak gelen liste başvuru yapanların tamamının listesi. Yani kim başvuru yapmışsa onların listesini verdi. Bunların hepsi resmi süreçlerdir. İlgili birimler, ilgili müdürlükler ihtiyaç sahibi olup olmadığını tespit etmesi gerek. Bu tespitlerin çeşitli bakanlıklarla, kurumlarla yapılan yazışmalar ve bilgisayar üzerinden araştırmalar neticesinde ortaya çıkartılması lazım. 

"Biz kendi listelerimiz üzerinden çalışma yaptık"

Mamak'ta arsa ve araç sahibi insanların yardım listesinde olduğunu belirten Köse,  " Şunu yapmak istemiştir, tüm listeyi vererek bizim bu işi yapmamamıza ya da bu işin içinde bulunmamızı istemiştir. Yine ihtiyaç sahipleri üzerinden yapılan bir istismardır. Ve liste vermediği için biz kendi listelerimiz üzerinden çalışma yaptık. Ve tabi verilen listeyi incelediğimizde de biz esas bunlara yardım yapıyor dediği aslında biz tabi listeleri bilmediğimiz için, aslını bilmediğimiz için bu konuda da çok bir şey diyemeyeceğiz ama diğer Ankara'daki belediye başkanlarımız, Kahramankazan Belediye başkanımız, Akyurt Belediye başkanımız ifade etti. Yüksek gelirli insanların bu listede olduğunu söyledi. Mamak'ta arsa sahibi, araç sahibi pek çok insanın bu listelerde yer aldığını görüyoruz." ifadelerine yer verdi. 

Ne olmuştu? 

Geçtiğimiz aylarda ABB Meclis'inde AK Parti tarafından verilen 'suya yüzde 50 indirim' önergesi kabul edildi. ABB, bu kararın uygulanması halinde sosyal yardımların erteleneceğini açıkladı. ABB'nin açıklamasının ardından AK Partili ilçe belediyeleri ABB'den listeleri isteyerek yardımları kendilerinin yapacağını duyurmuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1969141/murat-kose-liste-konusu-mansur-yavasin-gercek-halini-gosteren-onemli-bir-konu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.