Kremlin'den Biden ve Ukrayna açıklaması

Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden ile görüşmeye hazır olduğunu, ancak Rusya'nın Ukrayna'dan çekilmeye hazır olmadığını belirtti.
Onur Çetinkaya
|
02 Aralık 2022, Cuma - 16:00
Kremlin'den Biden ve Ukrayna açıklaması

Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov ABD Başkanı Joe Biden’ın, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşmek için şart sunmasına değindi.

"ABD ile müzakerelere hazırız ancak Ukrayna'dan çekilmek için hazır değiliz"

Başkan Biden fiilen ne söyledi? Müzakerelerin, ancak Putin, Ukrayna'dan çıktıktan sonra mümkün olduğunu belirtti. Tabi ki Kremlin buna hazır değil. Özel askeri harekat devam ediyor" dedi. Peskov, "Devlet Başkanı Putin, çıkarlarımızı sağlamak için müzakerelere her zaman açık olmuştur ve olmaya devam etmektedir. Çıkarları sağlamanın en çok tercih edilen yolu, elbette barışçıl diplomatik araçlardır" ifadelerini kullandı. ABD'nin, Rusya'nın ilhak ettiği toprakları hala tanımadığını ve bunun durumu karmaşıklaştırdığına işaret eden Peskov, "ABD, Rusya'nın yeni bölgelerini hala tanımıyor ve bu da durumu oldukça karmaşık hale getirerek ortak bir zemin arayışını önemli ölçüde zorlaştırıyor" ifadelerini kullandı.

"Somut bir adım yok"

Öte yandan Erdoğan ile Esad'ın olası görüşmesini de değerlendiren Peskov, henüz somut bir durumun olmadığını söyledi. Rusya'nın ikilinin görüşmesine somut bir yardımda bulunup bulunmayacağına da yine aynı sözlerle yanıt verdi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1983062/kremlinden-biden-ve-ukrayna-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.