Kılıçdaroğlu,""Depremzedeler yüzde 1 karla konut sahibi olacak"

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Yüzde 1 karla depremzedeler konut sahibi olacak. Türkiye'nin bütün illerinde uygulayacağız. Türkiye'nin bütün illerinde, evleri hasar gören herkesin uygun koşullarda ev sahibi olmasını sağlayacağız" dedi.
Onur Çetinkaya
|
15 Ocak 2023, Pazar - 15:13
Kılıçdaroğlu,""Depremzedeler yüzde 1 karla konut sahibi olacak"

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir programı kapsamında Bayraklı ilçesinde depremzedeler için inşa edilecek olan Halk Konut Dilber Apartmanı Temel Atma Töreni'ne katıldı.

"Depremzedeler yüzde 1 karla konut sahibi olacak"

Depremzedelere yönelik konutlarla ilgili konuşan CHP Genel Başkanı,  "Yüzde 1 karla depremzedeler konut sahibi olacak. Türkiye'nin bütün illerinde uygulayacağız. Türkiye'nin bütün illerinde, evleri hasar gören herkesin uygun koşullarda ev sahibi olmasını sağlayacağız." dedi.

"Deprem sorununu aşmakta kararlıyız"

Türkiye'nin bir deprem ülkesi olduğuna dikkati çeken Kılıçdaroğlu, "Depreme karşı önlem almak; siyasal iktidarın temel görevlerinden birisidir. Japonya'da deprem bölgesi. Fakat Japonya'da daha şiddetli depremler olmasına karşın kimsenin burnu kanamaz. Bizde daha düşük bir depremde çok sayıda insan hayatını kaybediyor. Akılla, mantıkla, bilgiyle, dayanışmayla bu sorunu aşabiliriz. Bu sorunu aşmakta kararlıyız. "ifadelerini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2060211/kilicdarogludepremzedeler-yuzde-1-karla-konut-sahibi-olacak
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.