Alperen Ocakları İsveç Konsolosluğu önünde toplandı!

İstanbul Alperen Ocakları Birliği, İsveç’te Kur'an-ı Kerim yakılmasına tepki olarak İsveç Büyükelçiliği önünde toplanıp tekbirlerle ülkenin bayrağını yaktı.
Zeliha Demirci
|
21 Ocak 2023, Cumartesi - 22:44
Alperen Ocakları İsveç Konsolosluğu önünde toplandı!

İsveç’in Stockholm şehrinde Türkiye Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim yakılması üzerine tepkiler çığ gibi büyüyor. Son olarak İstanbul Alperen Ocakları Birliği, İsveç Konsolosluğu önünde eylem gerçekleştirdi. Yoğun bir kalabalık oluşturan Alperenler tekbir getirerek İsveç bayrağı yaktı.

İstanbul İl Başkanlığı, Kuran-ı Kerim’in yakılmasına izin veren İsveç devletinin faşizme teşvik ettiğini vurguladı. 

"Unutmayın ki, bu bir uyarıdır"

Burada açıklamalarda bulunan Alperen Ocakları İstanbul Teşkilat Başkanı Burak Tekin, “Nasıl Kızıl Çin’e karşı Doğu Türkistan’ın yanında durduysak, bugün burada kutsalımıza yapılan saygısızca saldırının karşısında duracağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Kıyamet gününe kadar İslam’ın sancağı ve Türk’ün şanlı bayrağı dalgalanacaktır. Hz. Muhammed’in ümmetiyiz. Hak var olacak, hilalin gölgesi üzerinde var olduğu müddetçe sizlerin vay haline. Unutmayın ki, bu bir uyarıdır. Bizler atalarımız gibi bir gece ansızın gelir, başkentiniz olan Stockholm’e Türk-İslam sancağını diker, sabah namazını orada eda ederiz” dedi.

"Yanan sadece bayrağınız olsun!"

Sosyal medya hesabından tepki gösteren Alperen Ocakları Genel Başkanı Samet Bağcı ise, "Alperen Ocakları olarak İsveç devlet yetkililerini uyarıyoruz. İfade özgürlüğü adı altında müsamaha gösterdikleri kahpeliklere “eylem özgürlüğü” altında gereğini yaparız. Hatanızdan dönün ki basılan sadece konsolosluğunuz, yanan sadece bayrağınız olsun! Uyarıyoruz!" ifadelerini kullanarak İstanbul İl başkanlığının gerçekleştirdiği protesto videosunu paylaştı.


http://www.ankaramasasi.com/haber/2062771/alperen-ocaklari-isvec-konsoloslugu-onunde-toplandi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.