Kılıçdaroğlu, "YSK üyelerini atayan Erdoğan, İtiraz edeceğin hiçbir yer yok"

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın adaylığına dair konuştu. Kılıçdaroğlu, "Diyelim ki ses çıkardık, nereye gidecek? YSK üyelerini atayan kim, Erdoğan. İtiraz edeceğin hiçbir yer yok." ifadelerini kullandı.
Onur Çetinkaya
|
23 Ocak 2023, Pazartesi - 12:28
Kılıçdaroğlu, "YSK üyelerini atayan Erdoğan, İtiraz edeceğin hiçbir yer yok"

Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlere kısa bir süre kaldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın işaret ettiği 14 Mayıs tarihi ise artık kulislerde duyulmaya başlandı.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın adaylığına ilişkin konuştu.

 "İtiraz edeceğin hiçbir yer yok"

Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın adaylığıyla ilgili niçin sessiz kaldığı yönündeki soruya da değerlendirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı, "Diyelim ki ses çıkardık nereye gidecek? Yüksek Seçim Kurulu'na o üyeleri atayan kim, Erdoğan. Verdiği karara kim itiraz edecek? İtiraz edeceğin hiçbir yer yok. Anayasa Mahkemesi bile bakmıyor bu karara. Hatırlarsanız İstanbul seçimlerinde aynı zarfın içerisine 4 tane oy pusulası koyuyorsunuz. Efendim 3'ü doğru 1'i yanlış. Talimat geldi de onun için yaptılar. Dolayısıyla bizim Erdoğan'ın aday olup olmamasına kilitlenmek gibi bir düşüncemiz yok." ifadelerine yer verdi. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/2063167/kilicdaroglu-ysk-uyelerini-atayan-erdogan-itiraz-edecegin-hicbir-yer-yok
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.