Çelik, "Muhtemelen adaylarını Temmuz'da açıklarlar"

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik cumhurbaşkanlığı seçimlerine dair konuştu. 14 Mayıs tarihinin artık kesinleştiğini dile getiren Çelik, altılı masanın adayı hakkında da değerlendirme yaptı.
Onur Çetinkaya
|
25 Ocak 2023, Çarşamba - 12:30
Çelik, "Muhtemelen adaylarını Temmuz'da açıklarlar"

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik,  katıldığı televizyon programında seçim ve Türkiye'nin diplomasi trafiğine dair açıklamalarda bulundu.

"Tarih artık kesinleşti"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim tarihini 14 Mayıs olarak işaret etmesini değerlendiren Ömer Çelik, "Seçimin 14 Mayıs'ta yapılması artık kesinleşti. Burada esas olan muhalefet Meclis'e önem verilmesi gerektiğini söylüyor. Tabii ki Meclis önemlidir. Türkiye Meclis'i dünyada önemli bir yere sahiptir. Tüm Meclis'ler savaş sonucu kurulmuştur fakat bizim Meclis'imiz savaşa komuta etmiştir. Türkiye demokratik tecrübeye sahip bir ülke. Cumhurbaşkanımız gerekli açıklamayı yaptı. 14 Mayıs'ı telaffuz ederek." diye konuştu.

"Muhtemelen adaylarını Temmuz'da açıklarlar"

Altılı masa adayının halen açıklanmamasını eleştiren Çelik," Muhtemelen bunlar adaylarını Temmuz'dan sonra yapacaklar. Ben hiç bu kadar apolatik bir siyaset süreci görmedim. Aslında bir sonraki toplantıyı istişare etmek için istişare yapıyorlar. Bu Cumhurbaşkanı adayı ne diyecek? Masa içerisidne Suriye politikasını destekleyen, karşı olan parti var. Bir senedir toplumun önüne konulan şey siyasi Trafik. Bir vizyon ortaya konulmuyor." dedi.


Konuşması sırasında parlamenter sistem tartışmalarına değinen Ak Parti Sözcüsü," Hiç kimse buna güçlendirilmiş parlamenter sistem demesin. Bu herhangi bir sistem değil. Buradan açık söylüyorum. Böyle bir tablo hayata geçmeyecek ama böyle bir tablo söz konusu olsa Türkiye'de yaşanan vesayetten daha ağır bir durum ortaya çıkar." ifadesine yer verdi.

MHP ile ortak liste olacak mı? 

Çelik MHP ile ortak liste olabilir mi sorusuna ilişkin ise," Bizim seçim işleri başkanımızla, MHP seçim işleri başkanıyla gayet uyumlu bir çalışma yapılıyor. Bu konu ile ilgili henüz bir gündem olmadı. Bu yenilenme ve tecrübeyi çok iyi koruyan bir partiyiz. Bir yandan bu siyasi birikimlerimizi aktarabilecek, taşıyabilecek arkadaşlarımızın korunması, aynı zamanda yeni enerjiler bu denge. Burada kurumsallaşmış mekanizmalarımız var. Anketlerle sorarız. Daha sonra bu listeler konuşulur. Bizim açımızdan neyin ne zaman yapılacağı açık bir takvimle ilerliyor." açıklamasını yaptı.

"Cumhurbaşkanımıza yapılan terör eylemidir"

Ömer Çelik, İsveç'te Kur'an provokasyonu hakkında konuştu, "Cumhurbaşkanımız güçlü bir figür, onların düşman olduğu değerler açısından. Bunların hepsi Nazi aslında. Bu durum son derece tehlikeli. En tepede bir Erdoğan düşmanlığı var, onu kaldırdığınızda Türkiye, İslam göçmen düşmanlığı var. Cumhurbaşkanımıza karşı yapılan eylem tamamen terör eylemidir ve terör eylemi muamelesi görmelidir." dedi.

"Geçerse referanduma gerek kalmayacaktır"

AK Parti'nin meclise sunduğu başörtüsü teklifi hakkında açıklama yapan Çelik,"Arzu ettiğimiz Meclis'ten geçmesidir. Geçerse referanduma gerek kalmayacaktır. Ama bizim önümüzde gelen taslaklarda ileriye dönük olarak kötü niyetli kullanabilecek, ya da geçmişte açtığı yaraları yeniden açabilecek bir takım ifade eksikleri söz konusu. Arkadaşlarımızın ürettiği yazımda son derece demokratik hukuki bir yazım. Türkiye'de başörtülü kızların okullara girmesi, bunlar iyi bir moda değil diye mi yapıldı, yoksa inançları yüzünden mi yasaklandı. O zaman yapılan şeyler vardı. Bir neslin hayatı başörtü örtükleri için gelecekleri çalındı." diye konuştu.

"EYT Meclis'e geliyor"

Çelik EYT düzenlenmesine ilişkin ise kısmi tarih verdi," Bu ay sonu ya da şubat başı gibi düzenleme çıkmış olur. Maaşlarla ilgili mart diye söylenmişti. Çok bilemiyorum. Herkes aynı statüde mi, onun teknik kısmını bilemiyorum." açıklamasını yaptı.

Erdoğan-Esad görüşmesi 

Türkiye'nin diplomasi trafiği ile ilgili değerlendirmede bulunan AK Parti sözcüsü, "Biz bölgedeki devletlerin zarar görmesini istemiyoruz. Bugün gelinen noktada artık mesele Suriye meselesi olmaktan çıktı. Terör örgütleri oraya yerleşti. Türkiye Suriye'nin toprak bütünlüğünü gözeterek terör örgütünü orada görüyor. Türkiye terör örgütüne operasyonlar gerçekleştirerek Suriye'nin toprak bütünlüğünü korudu." ifadelerini kullandı.

"Üslubumuzda olmayan, kabul etmeyeceğimiz bir ifade"

Ömer Çelik, AK Parti Ordu Milletvekili Şenel Yediyıldız'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için söylediği," Biz Tayyip Ağabey'e ihaneti bırak, sırtımızda taşımamız lazım. Yani ayakkabısını elimizle yalamamız lazım" ifadelerine değerlendirdi.

AK Parti Sözcüsü, "Yanlış bir ifade. Gup Başkanımız kendisiyle konuşmuş. Yanlış bir ifade kullandığını söylemiş. Kendisi de özür dileyip bir açıklama yaptı. Üslubumuzda olmayan, kabul etmeyeceğimiz bir ifade. Üzüldük doğrusu." diye konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2063733/celik-muhtemelen-adaylarini-temmuzda-aciklarlar
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.