Aleyna Ölmez'i 248. saat sonra enkazdan kurtaran madenciler ziyaretine gitti

Ankara'nın Nallıhanlı madencileri, Kahramanmaraş'ın Dulkadiroğlu ilçesinde yıkılan apartmanın enkazından 248. saatte çıkarttıkları 17 yaşındaki Aleyna Ölmez'i ziyarete gittiler.
Zeliha Demirci
|
23 Şubat 2023, Perşembe - 20:30
Aleyna Ölmez'i 248. saat sonra enkazdan kurtaran madenciler ziyaretine gitti

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Hastanesi'nde tedavi gören mucize kız Aleyna Ölmez'i, enkazdan kurtaran Nallıhanlı madenciler ziyarete gitti. Ziyaret sonrası basına açıklamalarda bulunan Ankara Üniversitesi (AÜ) Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, Aleyna'nın 7 gündür burada olduğunu ve genel sağlık durumunun iyi olduğunu anlattı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisine yaptığı ziyaretten dolayı Ölmez'in mutlu olduğunu söyleyen Ünüvar, "Bugün de kurtarma ekibi ile Aleyna'yı buluşturduk. Kısa ve çok duygulu bir buluşma oldu. Madenci kardeşlerimiz Aleyna için bir çiçek yaptırmışlar, onu takdim ettiler. Aleyna'nın ricasıyla hazırladığımız plaketi Aleyna da madenci abilerine verdi. Karşılıklı memnuniyetlerini ilettiler." diye konuştu.

"İlk olarak Aleyna'nın ayaklarını gördük"

Ölmez'i sağlıklı gördükleri için mutlu olduklarını ifade eden madenci ekibinin lideri Serdar Erman Kütükçü, enkaz bölgesinde 50 kişilik bir ekiple arama-kurtarma çalışması yürüttüklerini söyledi ve Aleyna'yı kurtarma anlarını anlattı.

Kütükçü, "Aleyna'nın bulunduğu Atabey Apartmanı'nda 8-10 kişilik ekiple çalışmamıza devam ediyorduk. Aleyna'yı bulduğumuz gün artık kepçelerin halat yardımıyla beton blokları kaldırıp altını kontrol ederek canlı arıyorduk. İlk harekette Aleyna'nın ayaklarını gördük. O andan sonra Aleyna'nın yanına koştuk, ambulansı çağırdık. İşte o tarifsiz mutluluk, keyif ve gurur halen bizde devam ediyor." ifadelerini kullandı.

Enkaz altında Aleyna'nın önce ayaklarını gördüklerini anlatan Madenci Hüseyin Toksöz "Aleyna'nın hareket halinde olduğunu görünce zaten her şey durmuştu. O anda yanımda Murat diye bir madenci arkadaşım vardı. Diğer çalışan arkadaşları durdurmak üzere onlara seslendim. Murat arkadaşımı, Aleyna'nın yanına gönderdim." diye anlattı.

Madencilerden Ali Akdoğan da bölgede çalışmalarda bulunan gönüllülere teşekkür ederken gözyaşlarını tutamadı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2071185/aleyna-olmezi-248-saat-sonra-enkazdan-kurtaran-madenciler-ziyaretine-gitti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.