Akşener'in çıkışının ardından CHP'de olağanüstü toplantı kararı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in katıldığı programda Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve kurmaylarını hedef alan açıklamaları sonrası CHP olağanüstü toplantı kararı aldı.
Onur Çetinkaya
|
26 Şubat 2023, Pazar - 13:35
Akşener'in çıkışının ardından CHP'de olağanüstü toplantı kararı

İYİ Parti lider Akşener, geçtiğimiz gün katıldığı programda çarpıcı açıklamalarda yaptı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na YSK üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle verilen 2 yıl 7 ay 9 gün hapis cezası sonrası İBB'nin Saraçhane'deki binası önünde düzenlenen buluşmaya değinen Akşener, o gün yaşananları değerlendirirken Kılıçdaroğlu ve kurmaylarına dair sert yorumda bulundu.

 "Terbiyesiz, fırsatçı ben oldum" 

Kılıçdaroğlu'nun Almanya ziyaretine ilişkin 'Beceremediniz' çıkışında bulunan İYİ Parti Genel Başkanı "Almanya'ya gitmesinde Sayın Kılıçdaroğlu'nun bir problem yok. Yanında bulunan muhteremler, beni ararlardı... Hani Hande Fırat'la Sayın Erdoğan 15 Temmuz'da ettiydi ya. Sayın Kılıçdaroğlu beni arardı, ben onu halka gösterirdim. Bunu akıl eden kurmay zekadır. Sonuç, beceremediniz. Terbiyesiz, fırsatçı ben oldum" ifadelerini kullanarak CHP kurmaylarını eleştirdi.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, düzenlediği basın toplantısında, Akşener'in ifadeleri karşısında  "Millet İttifakı'nın sözcülerinin Millet İttifakı'nın Genel Başkanlarının sözlerini yorumlamak ya da onlara cevap vermek gibi bir usulü yok" dedi.

CHP'den olağanüstü toplantı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in açıklamaları sonrası CHP'de hareketli anlar yaşandı. 

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, partinin üst kurmaylarını, olağanüstü toplantıya çağırdı.

Bu toplantının ardından Parti Meclisi toplantısına başkanlık edecek olan Kılıçdaroğlu’nun 2 Mart’ta yapılacak Millet İttifakı toplantısı öncesi aday belirleme ve seçim ittifakı gibi konularda partisinin kurullarından tam yetki alması bekleniyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2071634/aksenerin-cikisinin-ardindan-chpde-olaganustu-toplanti-karari
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.