Çavuşoğlu'ndan üçüncü toplantı açıklaması

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İsveç'in NATO üyeliği sürecine ilişkin değerlendirmede bulundu. Üçlü toplantı tarihiyle ilgili konuşan Çavuşoğlu, "Madrid mutabakatı uygulanmadan İsveç'e evet diyemeyiz." dedi.
Onur Çetinkaya
|
27 Şubat 2023, Pazartesi - 10:48
Çavuşoğlu'ndan üçüncü toplantı açıklaması

Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijjarto ile düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu,  üçlü toplantı ve  İsveç'in NATO üyeliği sürecine dair açıklama yaptı.

"Toplantı 9 Mart'ta düzenlenecek"

İki toplantının yapıldığını hatırlatan Dışişleri Bakanı, üçüncü toplantının İsveç'te yaşanan Kur'an yakma eyleminin ardından ertelendiğini söyledi.

Çavuşoğlu, üçlü toplantının yeri ve tarihine ilişkin ise, "Üçüncü toplantının Brüksel'de olmasında fayda var. 9 Mart'ta düzenlenecek, İsveç'in yükümlülüklerini yerine getirmediğini açıkça görsünler." ifadelerini kullandı.

"İsveç'e evet diyemeyiz"

Madrid'de üçlü bir mutabakat muhtırası imzalanmasının ardından son olaylar ve terörle ilgili endişeleri dile getiren Çavuşoğlu, "Maalesef İsveç tarafından tatmin edici adımlar gelmedi. Bu iki ülkeye yönelik ikili ilişkilerimizde bunun dışında başka problem de yok. Fakat bu ciddi bir problemdir. Aslında NATO için bir problemdir. İsveç özellikle bu yükümlülüklerini yerine getirmeden üye olması mümkün değil, bizim onay vermemiz mümkün değil." açıklamasında bulundu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2071757/cavusoglundan-ucuncu-toplanti-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.