CHP MYK olağanüstü toplanıyor!

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), İYİ Parti lideri Meral Akşener'in kararını açıklamasının ardından olağanüstü toplandı.
Ecem Çetin
|
03 Mart 2023, Cuma - 16:03
CHP MYK olağanüstü toplanıyor!

Cumhuriyet Halk Partisi MYK toplantısı  İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in açıklaması sonrasında Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında olağanüstü toplandı.  

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, MYK toplantısı için parti genel merkezine geçtiği öğrenildi.

Meral Akşener açıklamaları 

İYİ Parti Lideri, " Dün ortak Cumhurbaşkanı adayını tartıştık. Bu doğrultuda 5 parti Sayın Kemal Kılıçdaroğlu yönünde görüşlerini paylaştılar. Yapılan tüm kamuoyu araştırmalarında açık ara kazandığını gördüğümüz Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu için görüşümüzü beyan ettik. Aday belirleme sürecinin sağlıklı yönetilmesi için bütün partilerin belirleyeceği çalışmalar ışığında ortak Cumhurbaşkanı adayının belirlenmesini önerdik. Bu görüşlerimiz kesin bir şekilde reddedildi. Altılı masanın son toplantısında bir tırnak için anlayışa varıldı. Şahsi hırslar Türkiye'ye tercih edilmiştir. Anladık ki yenilgi yenilgi büyüyen küçük hesaplar, kutlu bir zafere tercih edilmiştir.  Sayın Mansur Yavaş ve Sayın Ekrem İmamoğlu'na çağrı yapıyorum. Tüm engellemelere rağmen çok çalıştınız. Görevinizi en iyi şekilde yaptınız. Milletimizi enkaz altında bile yalnız bırakmadınız. Çok kritik bir kırılmanın eşiğinde milletimiz sizi göreve çağırıyor. Bu vazife dayatmayı değil, dayatmacılığı yıkma vazifesidir. Hiç şüphemiz yok ki bu vazife reddedilmez bir vazifedir. Bu çağrının sahibi millettir. Bu saatten sonra bizlere düşen seçim yapmaktır" açıklamasında bulunmuştu. 

Kemal Kılıçdaroğlu açıklamaları 

Bu açıklamalar sonrası Kemal Kılıçdaroğlu'ndan ik değerlendirme gelmişti.  Kılıçdaroğlu, "Hiç merak etmeyin, bütün taşlar yerine oturacak" ifadelerini kullanmıştı. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/2073640/chp-myk-olaganustu-toplaniyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.