Meral Akşener: Bir daha yapmayacağım söz

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Habertürk TV'de yayınlanan TekeTek programın canlı yayın konuğu idi. Meral Akşener, Fatih Altaylı'nın "bir daha masadan kalkıp kalkmayacağı" yönünde sorduğu soruya, gülerek "Bir daha yapmayacağım söz." yanıtını verdi.
Mevlüt Peker
|
07 Mart 2023, Salı - 22:50
Meral Akşener: Bir daha yapmayacağım söz

Millet İttifakı ortaklarından İYİ Parti'nin genel başkanı Meral Akşener, Fatih Altaylı'nın TekeTek programının canlı yayın konuğu oldu.

"Babacan ilk 4 maddeyi kastetmedi"

Fatih Altaylı'ın "Ali Babacan, Anayasa'nın ilk 4 maddesine dokunacaklarını söyledi." hatırlatması üzerine İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın ilk 4 maddeyi kastetmediğini, böyle bir şey yapacaksa tek başına iktidar olması gerektiğini, tek başına yapılabilecekler ile birlikteyken yapılabilecekler arasında fark bulunduğunu vurgulayarak, "Mümkün değil çünkü Sayın Ali Babacan buraya imza attı. Kastettiğinin Anayasa'nın değiştirilemez maddeler olmadığını masada da söyledi" dedi.

"Dışarıdan bakan olabilirler"

Fatih Altaylı'nın "Cumhurbaşkanlığı Sistemi ile gelip Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme döndüğünüzde 6 genel başkan ve 2 büyükşehir belediye başkanı sistem dışında kalacak. Nasıl olacak?" sorusuna ise Meral Akşener, parlamenter sistemde dışarıdan bakan olunabileceğini, bunun geçmişte çok sayıda örneklerinin bulunduğunu, kendi durumunun ise Başbakanlık üzerinden olduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'la zor zamanlarda tanışıklığının bulunduğunu ve birbirlerini iyi tanıdıklarını söyleyen Meral Akşener, "Bu gayretlerimin hiçbirinin kişisel olmadığını Sayın Erdoğan iyi bilir. Odaklandığımda neler yapabileceğimi de bilir." diye konuştu.

Seçim ertelenir mi?

Fatih Altaylı'nın "Baktılar ki kaybedecekler, seçimi erteleyecekler şeklinde bir söylenti var" sorusuna ise Meral Akşener İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini örnek gösterdi. Akşener, "Seçimi erteleyemezler. İstanbul'da denendi. Ne oldu? 13 bin farkla göreve gelecek olan Ekrem İmamoğlu mu daha güçlü olurdu yoksa 805 bin farkla görev başında olan İmamoğlu mu daha güçlü?" diye sordu.

Seçim sonrası olumlu atmoster oluşacağına olan inancını dile getiren Akşener, devlet denilen meselenin ciddi bir mesele olduğunu belirterek, "Herhangi bir kurumun başındaki bir arkadaşımız, Sayın Kemal Kılıçdaroğlu seçildiğinde hayırlı olsun diye aradı diyelim, ne olur ki?" dedi.

Fatih Altaylı'nın, 6'lı masanın kalkılması ve geri oturulması sürecindeki yoğunluğu hatırlatması üzerine Meral Akşener gülerek, "Bir daha yapmayacağım söz." karşılığını verdi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2074349/meral-aksener-bir-daha-yapmayacagim-soz
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.