Yeniden Refah Partisi’nde son sözü Fatih Erbakan söyleyecek

Yeniden Refah Partisi (YRP) yönetiminde Cumhur İttifakı’na katılım konusunda tam bir görüş birliği sağlanamadı. Bu yüzden son kararı YRP lideri Fatih Erbakan’ın vermesi bekleniyor.
Ersin Küçükbarak
|
14 Mart 2023, Salı - 10:11
Yeniden Refah Partisi’nde son sözü Fatih Erbakan söyleyecek

14 Mayıs seçimleri öncesi siyasi trafik hızlandı.

Ak Parti, Millî Görüş hareketinin kurucusu Necmettin Erbakan’ın oğlu Fatih Erbakan’ın Genel Başkanlığını yürüttüğü Yeniden Refah Partisi’nin kapısını çaldı.

Cumhur İttifakı’na katılım talebini aktaran Ak Parti heyeti, Yeniden Refah Partisi’nden gelen taleplere de sıcak baktıkları mesajını iletti.

 İttifaka katılım konusunda görüş ayrılıkları var

Bu ittifak teklifi partinin en üst organları Merkez Yönetim Kurulu, Merkez Yürütme Kurulu ve partinin il başkanlarıyla yapılan toplantılarda ele alındı.

Karar’ın haberine göre, partinin mutfağı Cumhur İttifakı’na katılım konusunda yüzde 50 yüzde 50 olmak üzere iki farklı görüşte yer aldı. Bu zamana kadar AK Parti’nin politikalarının eleştirildiği, ittifaka girmenin “sorumluluk” ve “hatalarda ortak olmayı" yaratacağını savunanlara karşılık “şartlarımızı kabul ederlerse kazanımlarımız hayata geçer” görüşlerini paylaşanlar da oldu.

İttifaka katılımda ‘olumlu’ karar ağır basıyor

Bu değerlendirmelerin ardından son sözü Yeniden Refah lideri Fatih Erbakan söyleyecek. Erbakan’ın, nihai kararı iki gün içerisinde kamuoyuna duyurması bekleniyor. Parti kaynaklarına göre Erbakan’ın Cumhur İttifakı’na katılmada eğilimi ‘evet’ten yana ağır basıyor.

Bakan Yanık’ın 6284 sayılı kanun paylaşımı nasıl karşılandı?

Yeniden Refah Partisi’nin Cumhur İttifakı’na ilettiği  30 maddelik teklifi de kamuoyunda geniş yankı uyandırdı.

Ekonomiden tarıma, dış politikadan sanayiye farklı taleplerin olduğu koşullardan en dikkat çekeni ise 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun'un değiştirilmesiydi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’ın sosyal medya hesabından yaptığı, “6284 sayılı kanunun varlığının tartışılmaya açılması dahi bizce kabul edilemez” ifadelerini kullandığı paylaşımın ardından gözler bu teklifi dile getiren Yeniden Refah Partisi’ne çevrildi.

Yeniden Refah kaynaklarına göre “kökten” bir iptal yerine söz konusu kanunun “aile yaşamı” çerçevesinde düzenlenmesi gerekiyor. Bakan Yanık’ın sosyal medya paylaşımına rağmen AK Parti’nin bu konuda adım atacağı görüşü de partide kabul görüyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2075104/yeniden-refah-partisinde-son-sozu-fatih-erbakan-soyleyecek
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.