Rusya'dan İngiltere'ye: Uranyumlu mühimmatı kendi adanda dene!

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, İngiltere'nin Ukrayna'ya sevk etmeyi planladığı ve zararsız olduğunu ileri sürdüğü zayıflatılmış uranyumlu mühimmatı önce kendi adasında denemesi gerektiği uyarısında bulundu.
Mevlüt Peker
|
23 Mart 2023, Perşembe - 21:26
Rusya'dan İngiltere'ye: Uranyumlu mühimmatı kendi adanda dene!

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, İngiltere'nin Ukrayna'ya göndermeyi planladığı zayıflatılmış uranyumlu mühimmatı önce kendi adasında test etmesi gerektiğini söyledi.

Moskova'da düzenlediği haftalık basın toplantısında konuşan Zaharova, İngiltere'nin Ukrayna'ya silah sevkiyatı hakkında yaptığı açıklamalara tepki göstererek, "Londra, bu konuda önce kendi adasında test yapabilir. Bu 'standart' silahı onlar her zaman kullanmışlardır. Bu tür deneyleri yapmak için orada imkanlar var. Ölümcül sonuçları önce kendileri yaşasınlar, sonra başkalarına göndersinler" dedi.

Zaharova, söz konusu mühimmatın kullanılmasıyla ortaya çıkacak etkilerin kontrol edilemeyeceğini ve Ukrayna'da Çernobil ve Japonya'da Fukuşima nükleer kazalarının yaşandığını hatırlattı.

Ayrıca, Moldova Dışişleri Bakanı Niku Popesku'nun AB'nin Rusya'ya yönelik yaptırımlarına katılmayı planladığı açıklamalarına da cevap veren Zaharova, eğer Moldova bu yaptırımlara katılırsa Rusya'nın buna karşılık vereceğini belirtti.

Son olarak, Rusya, İran ve Azerbaycan arasında üçlü formatta görüşmelerin yapılacağı umudunu dile getirirken, bu konuda destek vermeye hazır olduklarını ifade etti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2076267/rusyadan-ingiltereye-uranyumlu-muhimmati-kendi-adanda-dene
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.