Soylu: Cumhurbaşkanı’nı tehdit ettiniz, olay başka çıktı

İYİ Parti il binasına isabet eden mermilerle ilgili açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, inşaatta görevli kişinin, gece hırsızları görünce bir şarjör boşalttığını, birkaç merminin başka yere isabet ettiğini ancak kalkıp Cumhurbaşkanı’na hakaret edilip tehditler yağdırılıp hedef alındığını, neticede olayın başka bir şey çıktığını söyledi.
Mevlüt Peker
|
31 Mart 2023, Cuma - 23:01
Soylu: Cumhurbaşkanı’nı tehdit ettiniz, olay başka çıktı

Hatay ilinin Kırıkhan İlçesinde depremde zarar gören Bayezid-i Bistami Hazretlerinin Türbesi’ni inceleyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, türbede hasar bulunmadığını fakat çevresinde hasarlar oluştuğunu, gerekli incelemelerin yapıldığını, bir an önce çalışmaların başlayacağını kaydetti.

İYİ Parti İl Başkanlığı binasındaki kurşun

İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığına isabet eden mermi ile ilgili açıklamada bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bir taraftan deprem bölgesinde durumu takip ettiklerini, diğer taraftan güvenlik, terör ve göç gibi işleri de takip ettiklerini belirterek, deprem bölgesinde çalışma yürütürken ve koordinasyon yaparken “İYİ Parti İl Başkanlığı binası camına kurşun isabet etmesi” ile ilgili bilgi gelince hemen tahkikat başlattıklarını söyledi.

Hemen etraftaki tertibatı değerlendirdiklerini, akşam saatlerinde yolun karşısındaki inşaattan silah sesleri geldiği yönünde görgü tanıklarının ifadelerinin olduğunu, olayın detayına inildiğinde sonuca ulaşıldığını belirten İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Karşı tarafta bir inşaat bulunuyor. Hırsızlar 3-4 gündür buradaki inşaata dadanmışlar. İnşaat sahipleri de bekçi, güvenlik görevlisi tutmuşlar. İnşaatta yönetici usta gibi başka biri bulunuyor o gece ve şantiyede beklerken hırsızları görüyor ve bir şarjörü üstlerine doğru boşaltıyor. Bu kurşunlardan bir kısmı da başka yere isabet ediyor. İki güvenlik görevlisi de (İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığının güvenlik görevlileri) silah seslerini duymamış.” dedi.

"Cumhurbaşkanı hedef alındı, olay başka bir şey çıktı"

Bir olay aydınlatılmadan yorumlar yapmamak gerektiğini söyleyen İçişleri Bakanı Soylu, olayın bulunduğu yerin E-5 üzeri olduğunu hatırlatarak, “Yorgun mermi gibi bir şey olabilir. Ya da taammüden bir mesele olabilir. Olayı devlete emanet etmek lazım. Türk polisi, Türk güvenlik güçleri bunları çözer. Dönüp buradan bir siyasal malzeme çıkarmak... Hemen ortalığa düşerek ‘Bunun sebebi şudur’ diye öngörü ortaya koymak, az da olsa devletin kapısından geçmiş birisi ile örtüşmez. Silah idi, saldırı idi, bu tür olaylar, siyasal istismarda bulunularak siyasal çıkarda kullanılmaması gerekir. Olayın ne olduğunu, nereden ve nasıl kaynaklandığını bilmiyorsunuz, kalkıp Cumhurbaşkanına hakaret ediyorsunuz, onu tehdit ediyorsunuz, onu hedef alıyorsunuz. Bakın olay başka bir şey çıktı. En hafif tabir ile hafifliktir bu. Maalesef siyasetin şehveti, hem gerçekleri hem de yapılması gerekenleri silip götürüyor. Böyle bir durum var. Fail silahıyla birlikte savcılığa sevk edilecek. Olayın şekli şemali belli. Ona göre bir değerlendirme yapılacak.” açıklamasında bulundu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2077207/soylu-cumhurbaskanini-tehdit-ettiniz-olay-baska-cikti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.