Cumhur İttifakı ortak liste oluşturacak mı?

Büyük Birlik Partisi (BPP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Cumhur İttifakı'nda ortak liste konusunda bir mutabakat oluşmadığını, 4 siyasi partinin kendi milletvekili aday listeleriyle seçime gireceğini açıkladı.
Ankara Masası
|
06 Nisan 2023, Perşembe - 13:29
Cumhur İttifakı ortak liste oluşturacak mı?

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Türkiye Büyük Millet Meclisinde (TBMM) basın toplantısı düzenledi.

Destici, yaklaşan 14 Mayıs seçimlerinde Cumhur İttifakı'nın ortak milletvekili listesi oluşturup oluşturmayacağı sorusuna yanıt verdi.

"Mutabakat yok"

Ortak listesi konusundaki açıklamalarına ittifakın diğer ortaklarından karşılık gelmediğinin altını çizen Destici "Bu sistemde ittifakların milletvekili çıkarma açısından, faydalı ve kazançlı olacak yolun ortak liste olduğunu ifade ettim. Bunu her ortamda dile getirdim ve söyledim. Ama bu tabi sadece benim söylememle olacak bir şey değil,  bizim partimizin dışında 3 parti daha var. Onların da aynı iradeyi ortaya koymaları gerekiyordu. Şu ana kadar mutabakat bu konuda yok. Dolayısıyla Cumhur İttifakı’mızdaki 4 siyasi parti kendi milletvekili aday listeleriyle seçime gidiyor." dedi.

BBP olarak milletvekili adaylarını belirleme çalışmalarını tamamladıklarını aktaran Destici, listelerin pazar günü Yüksek Seçim Kurulu'na teslim edileceğini söyledi.

Destici ayrıca, Cumhur İttifakı lideriyle belirlenmiş bir görüşme trafiklerinin olmadığını bildirdi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2077850/cumhur-ittifaki-ortak-liste-olusturacak-mi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.