CHP'li eski vekilden güvenlik korucularına tehdit iddiası

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) eski Milletvekili Mehmet Sevigen, HDP'li isimlerin güvenlik korucularını tehdit ettiğini iddia etti. Sevigen HDP'lilerin "45 gün sonra size yaptıklarınızın hesabını soracağız" dediğini öne sürdü.
Ankara Masası
|
09 Nisan 2023, Pazar - 10:21
CHP'li eski vekilden güvenlik korucularına tehdit iddiası

23. Dönem CHP Milletvekili Mehmet Sevigen, CNN TÜRK yayında Fulya Kalfa’nın sorularını yanıtladı. Programda Sevigen, çok konuşulacak bir iddiada bulundu.

HDP'li yöneticilerin Doğu'da yıllardır askerle birlikte teröristlere karşı savaşan güvenlik korucularını tehdit ettiğini ifade eden Sevigen "İsimleri de belli telefonları da var. Diyorlar ki sayın bakanım bizim elimizde silahlar var. Biz yıllardır bunlarla savaştık. HDP’liler geliyor diyorlar ki 45 gün kaldı. 45 gün sonra size yaptıklarınızın hesabını soracağız." dediklerini aktardı.

" Onları bırakırlar mı? "

Özerklik gelirse bunların yaşanacağını ifade eden Sevigen "O insanların elinden silahları alıp, dağda inenlere kolluk kuvvetlerini verirsek, orada iç savaş çıkmaz mı? Onları bırakırlar mı? Onların çocukları aileleri var. Bu ülkeyi korumuşlar askerlerimizle beraber." şeklinde konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2078143/chpli-eski-vekilden-guvenlik-korucularina-tehdit-iddiasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.