Ankara'da Cemevlerine saldıran sanığın tahliye talebiyle ilgili karar!

Ankara'da Cemevlerine saldıran Ahmet Ozan Karaca'nın yargılanmasına devam edildi. Tutuksuz yargılanmak isteyen Karaca'nın talebi reddedildi.
Ecem Çetin
|
17 Nisan 2023, Pazartesi - 14:21
Ankara'da Cemevlerine saldıran sanığın tahliye talebiyle ilgili karar!

Geçtiğimiz yıl temmuz ayında Ankara'nın Mamak ilçesinde bulunan  Şah-ı Merdan Kültür Evleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği'nde cem yapıldığı sırada   Ahmet Ozan Karaca isimli bir şahıs,  cemevi dedesine sandalye fırlattı  1'i kesici aletle olmak üzere 2 kişiyi yaralayarak kaçtı.

Aynı şahıs daha sonra yine Mamak'ta bulunan Sivas Divriği Gökçebel Derneği ile Ana Fatma Cemevi ve Çankaya ilçesinde bulunan Türkmen Alevi Bektaşi Vakfı Genel Merkezi'ne benzer saldırılar düzenledi.

Bu saldırılar sonrası  Ahmet Ozan Karaca ile onunla bağlantılı olduğu tespit edilen Baver G. ve Çağdaş Can B. polisler tarafından  Eskişehir'de gözaltına aldı. 

Şahıslar, emniyetteki işlemlerinin ardından  adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden Karaca tutuklandı, diğer 2 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Soruşturma sonunda haklarında dava açılan sanıkların Ankara 63'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına devam edildi. Duruşmaya tutuksuz sanıklar katılmazken, tutuklu sanık Ahmet Ozan Karaca, bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi aracılığıyla katıldı. 

"Tutuksuz yargılanmak istiyorum"

Sanık Karaca'ya dosyada yer alan telefon numaralarıyla ilgili söz verildi. Karaca,

"Bahsedilen telefonlardan biri ablamın kullandığı numaradır, diğer hat ise emlak işlerimi yürüttüğüm numaramdır. Eskişehir'e gelirken telefon hattı yanımda değildi. Tutuksuz yargılanmak istiyorum" dedi.

Talebini reddederek, rapor alınmasına hükmetti

Mahkeme, sanığın tahliye talebini reddederek, akıl sağlığı ile ilgili Adli Tıp Kurumu'ndan rapor alınmasına hükmetti. Duruşma, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için ertelendi. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/2079078/ankarada-cemevlerine-saldiran-sanigin-tahliye-talebiyle-ilgili-karar
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.