Yapıcıoğlu’ndan bayram mesajı

Ramazan Bayramı mesajı veren HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, "Milletimizin yardımlaşma ve dayanışma hususunda ortaya koyduğu gayret, her türlü takdirin üstündedir" dedi.
Mevlüt Peker
|
20 Nisan 2023, Perşembe - 18:24
Yapıcıoğlu’ndan bayram mesajı

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Ramazan Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Yapıcıoğlu, mesajında, 6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ta yaşanan depremleri hatırlatarak, ramazanın farklı bir atmosferde idrak edildiğini ifade etti. Yapıcıoğlu, depremler ve ardından bazı şehirlerde meydana gelen sel felaketinde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır diledi.

Ramazan ayında milletin fedakarlığını ve merhametini daha güçlü bir şekilde hissettiklerini vurgulayan Yapıcıoğlu, "Milletimizin yardımlaşma ve dayanışma konusundaki gayretleri takdire şayandır. Ramazan-ı Şerif'in bereketiyle, depremden etkilenen kardeşlerimizin sıkıntıları çok daha hızlı bir şekilde giderilebilir. Toplumumuzun sorunlarına ve ihtiyaçlarına çözüm bulmak ve oluşabilecek sıkıntılara karşı etkili tedbirler geliştirmek, idare makamındakilerin temel ve en öncelikli görevidir. Afetzedelerin sorunlarını unutmamalıyız." ifadelerini kullandı.

İslam coğrafyasındaki sorunların çözümü için asgari müştereklerle birleşilmesi gerektiğini vurgulayan Yapıcıoğlu, İslam ümmetinin ve insanlığın İslam'ın adalet güneşine muhtaç olduğunu belirtti. Müslümanların arasındaki tefrikayı ve ekilen fitne tohumlarını yok etmenin artık ertelenemez bir zorunluluk olduğunu sözlerine ekledi.

Yapıcıoğlu, 14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Seçimi'ne de değinerek, "Halkımız huzur ve barış istiyor. 14 Mayıs'ta seçimler yapılacak ve halkımız tercihini yapacak. Bu sürecin selametle tamamlanması için herkesin son derece hassas davranması gerekiyor. Ötekileştirici, kutuplaştırıcı, kavgacı söylem ve eylemlerden kaçınmak zorundayız. Şiddetle, kavga ile kutuplaştırma ve iftiralarla hiç kimse bir yere varamaz. Memleketimizin huzuru ve istikbali için asgari müştereklerle bir araya gelmeliyiz." dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2079536/yapicioglundan-bayram-mesaji
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.