HÜDA-Par'dan 'Kürtçe eğitim dili olsun' çıkışı

Zekeriya Yapıcıoğlu, "Bir memlekette farklı dilleri konuşan insanlar vatandaş olarak birlikte yaşıyorsa her bir vatandaşın ana dilinin onu tarafından öğrenilmesinin önünde yasal ya da anayasal engeller varsa bu engeller kaldırılmalıdır" ifadelerini kullandı.
Ecem Çetin
|
30 Ağustos 2023, Çarşamba - 13:46
HÜDA-Par'dan 'Kürtçe eğitim dili olsun' çıkışı

Mardin'in Kızıltepe ilçesindeki Öğretmenevi'nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Zekeriya Yapıcıoğlu, Kürtçe eğitim diline yönelik konuştu. 

"Önü açık değildir"

Zekeriya Yapıcıoğlu, şu ifadeleri kullandı; 

"Anayasaya göre Türkçeden başka hiçbir dil Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına anadilleri olarak öğretilemez. Hem Anayasaya göre hem de eğitim kanunlarına göre eğitimin dili Türkçedir. Bu yasal engeller var olduğu müddetçe herhangi bir dilin ana dili olarak vatandaşlara öğretilmesinin önü açık değildir ve başka bir dilde eğitim yapmak da mümkün değildir. 

"Engeller kaldırılmalıdır"

Biz diyoruz ki bir memlekette farklı dilleri konuşan insanlar vatandaş olarak birlikte yaşıyorsa her bir vatandaşın ana dilinin onu tarafından öğrenilmesinin önünde yasal ya da anayasal engeller varsa bu engeller kaldırılmalıdır. Ana dilinde eğitim de buna dahildir."

http://www.ankaramasasi.com/haber/2096748/huda-pardan-kurtce-egitim-dili-olsun-cikisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.