Orhan Yegin kimdir?

14 Mayıs 2023 Türkiye Genel seçimlerinde 28. dönem Ankara AK Parti 2. Bölge milletvekili olarak meclise giren Orhan Yegin kimdir? 65. Hükümette Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Başkan Yardımcısı olarak görev alan ve ekonomist olan Orhan Yegin nereli, kaç yaşında?
Suat Mutlu
|
18 Mayıs 2023, Perşembe - 11:04
Orhan Yegin kimdir?

Orhan Yegin, 1978 yılında Ankara'da dünyaya geldi. Yegin, eğitimini Kırıkkale Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümünü tamamladı ve daha sonra yüksek lisans eğitimini Selçuk Üniversitesi  Sosyal Bilimler Enstitüsü Sosyoloji Bölümünü tamamlayarak mezun olmuştur. 

Siyasi kariyeri

Orhan Yegin, siyasi kariyerine  AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları kuruluşunda yer alarak adım atmış ve Ankara İl Gençlik Kolları Başkanlığı görevine getirilmiştir. Daha sonra Yegin,  AK Parti 2.ve 3. Olağan Kongrelerinde MKYK Üyeliği ve  64. ve 65. Hükümetlerde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Başkan Yardımcısı olarak görevlerde bulundu. 

Orhan Yegin, 14 Mayıs 2023 Türkiye Genel seçimlerinde 28. dönem Ankara AK Parti 2. Bölge milletvekili olarak meclise girmiştir.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2082625/orhan-yegin-kimdir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.