Fuat Oktay'dan Sinan Oğan açıklaması

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "Cumhurbaşkanımız, Sayın Sinan Oğan ile görüştüler. İnşallah güzel olacak, hayırlı şeyler olacak diye düşünüyoruz" dedi.
Ersin Küçükbarak
|
21 Mayıs 2023, Pazar - 14:03
Fuat Oktay'dan Sinan Oğan açıklaması

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, bazı yerel televizyonların ortak canlı yayınında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Birinci turda yüzde 5'ten fazla oy alan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın cuma günü Dolmabahçe'de bir araya geldiği ATA İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan ile ilgili konuşan Oktay, Oğan'a oy veren tabana da kendilerini anlatacaklarını söyledi.

"Dolayısıyla bu tabana da bu anlamda kendimizi anlatma şansımız var” diyen Oktay, “Cumhurbaşkanımız, Sayın Sinan Oğan ile görüştüler. İnşallah güzel olacak, hayırlı şeyler olacak diye düşünüyoruz. Bekleyip göreceğiz, inşallah güzel şeyler olacağını sizler de göreceksiniz" ifadelerini kullandı.

''Erdoğan'ın dünya barışına katkı sağladığını çok net görüyorlar"

Seçimlerin ardından, yurt dışında da gereken mesajların alındığını ve bunun Türkiye'nin diğer ülkelerle kuracağı ilişkilerde kendini göstereceğini anlatan Oktay, "Herkes şunu biliyor; kritik konularda bütün dünyayı ilgilendiren, gerek bölgesel gerekse global boyuttaki sorunların tamamında Recep Tayyip Erdoğan ve Türkiye ile çalışmak zorunda olduklarını ve bunun aslında dünya barışına da katkı sağladığını çok net görüyorlar" açıklamasında bulundu.

"Mevsimlik milliyetçilik dönemi başladı"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "mevsimlik milliyetçilik" savunan Oktay, şu ifadeleri kullandı:

"Samimiyet testinden geçemiyor. Mevsimlik milliyetçilik dönemi başladı. 'Terörle arasına çok net bir çizgi çekmeyenlerle ben yola devam etmem' mesajını verdi milletimiz. Birinci turda verdiği ana mesajlardan birisi budur. Herhalde mevsim dedikleri de 'Bir hafta biraz milliyetçi söylem takınalım, ondan sonra gene yapacağımızı yaparız.' Kusura bakma bizim milletimiz, feraseti ve basireti ile neyin ne olduğunu çok net gören ve gereken dersi de veren, gereken mesajı da veren bir millettir. Dolayısıyla bunların karşılığı olmaz. Böyle mevsimlik milliyetçilikle bir yere gidilmez."

http://www.ankaramasasi.com/haber/2082998/fuat-oktaydan-sinan-ogan-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.